Schimbare de macaz anunțată în strategia BC SCM Timișoara. Ilie Trițoiu, noul...

Schimbare de macaz anunțată în strategia BC SCM Timișoara. Ilie Trițoiu, noul manager general, recunoaște o EROARE ”istorică” a clubului: ”Nu trebuia adus”. Ce jucător ar putea redeveni alb-violet

0
DISTRIBUIȚI

BCT Galati (3)

BC SCM Timișoara a suferit modificări importante în ultima perioadă, la nivel de conducere. Din noua organigramă nu mai face parte Leo Demaio, care a plecat în mod discret, iar în locul său a fost promovat Ilie Trițoiu pe funcția de manager general. Clubul de baschet alb-violet își dorește o revenire treptată spre performanță, sub umbrela SCM, cât și o nouă strategie, prin care să-și atragă publicul.

La final de sezon directorul SCM, Radu Țoancă, a vorbit despre aspectele care țin de bugetul echipei în strategia pentru ediția următoare. ”Noi am evoluat cu un buget mediu spre modest, în funcție de jucătorii atrași ne vom stabili obiectivul. Eu vă spun că mi-aș dori play-off”, a spus Țoancă. Conducerea nu a dorit să comenteze pe seama plecării lui Leontin Demaio. ”Nu am niciun reproș de făcut, i-am mulțumit lui Leo Demaio pentru ce a făcut, de acum înainte pornim un proiect consistent pentru viitor”, a adăugat directorul SCM.

Radu Țoancă a explicat bugetul pe care se bazează echipa de baschet. Astfel, clubul încă speră la încă ”200 și ceva de mii de euro de la CJT”, pe concurs de proiecte, pe lângă banii de la bugetul SCM, o treime din cei 10.000 de lei repartizați în martie. ”Noi garantăm stabilitate și continuitate”, a precizat Țoancă. O altă idee a fost legată de salariile jucătorilor. Concluzia: ”Nu putem oferi salarii mari, doar dacă se vine cu completare din zona privată”.

”Popescu nu trebuia adus”

Tot legat de bani, Ilie Trițoiu a plusat pe ideea atragerii mediului privat. Se dorește schimbarea imaginii echipei, atragerea publicului, pentru prima dată clubul recunoaște printr-un oficial că venirea lui Bogdan Popescu a fost o eroare, din alte considerente decât cele strict a valorii jucătorului. După cum se știe bucureșteanul intrase în conflict cu suporterii timișoreni înainte de sosire.

cetateanul popescu01.jpg

”Vreau să mulțumesc celor din conducerea SCM pentru încrederea acordată.


Am făcut un plan, cu multe idei, să schimbăm puțin imaginea ultimului an. Probabil că bugetul va fi mai mic, de aceea am dorit atragerea mediului privat. Un alt obiectiv e readucerea publicului în Sala Olimpia, ne simțeam ca în deplasare, chiar ne bucuram de meciurile afară. Doresc transparență totală și cu presa și cu toată lumea care vrea să fie alături de noi. Vrem să creăm o echipă stabilă, să nu mai fie atâtea schimbări de la an la an. Am schimbat 17 jucători, nu e o strategie bună… Din punctul meu de vedere, aducerea lui Bogdan Popescu, cu tot respectul pentru el, a fost o greșeală. Încercăm să readucem și galeria…”, a mai spus Trițoiu.

Cel puțin deocamdată conducerea clubului e una redusă numeric, lui Trițoiu mai adăugându-se doar Adrian Vermeșan, rămas director sportiv.

Transparență, dar cu măsură

Deși s-a vorbit de transparență, unele subiecte rămân tabu. Precum detaliile legate de buget. La cel salarial pentru jucători s-a replicat cu ”nu vreau să discut…”. Nici despre ”datorii către foștii jucători și către furnizori” nu au putut fi oferite informații.

Mandic: ”Am vorbit cu Zlatko”

Nenad Mandic, care a scos-o pe BCT la liman are mână liberă în alegerea echipei pentru noul sezon. Misiune delco ușoară. Vor fi cinci străini pe toată foaia de joc la ediția nouă de LNB și obligatoriu un român pe teren. De asemenea se vrea păstrarea sistemului actual, cu 12 echipe.

”Avem timp acum să facem echipa pentru noul sezon. În acest moment ne gândim la români, apoi la străini. Avem timp să ne gândim la nume”, a declarat Mandic. Staff-ul va fi format din aceiași Shone Markovic, Tiberiu Puta (preparator) și Cristian Bota (BC II, Academie). ”Mai vreau să aduc un antrenor, e unul dintre cei mai buni din Europa, va veni și el cu siguranță în zilele următoare”, a precizat tehnicianul. Nenad Mandic a dat de înțeles că Zlatko Jovanovic ar putea face cale întoarsă pe Bega după ce jucătorul și-a arătat această dorință. ”Trebuie să vedem mai întâi bugetul. Am vorbit cu Zlatko, am spus că nu vrem să ne grăbim. Avem timp să facem o selecție bună”, a conchis Mandic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.