ȘOCANT Nouă copii abuzați sexual în primele trei luni din 2016, în...

ȘOCANT Nouă copii abuzați sexual în primele trei luni din 2016, în Timiș. Prin ce clipe înfiorătoare a trecut o fată de 13 ani

0
DISTRIBUIȚI

viol-1396431322

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Doar în primele trei luni ale acestui an, nouă copii din județul Timiș au fost abuzați sexual, majoritatea de membri ai familiei. Numărul este îngrijorător, în condițiile în care în 2015 au fost semnalate 15 astfel de situații.

Cazul unei fete de 13 ani, petrecut la sfârșitul anului trecut, i-a șocat pe asistenții sociali. „Am primit o sesizare telefonică în decembrie 2015, chiar în apropierea sărbătorilor, cu privire la o suspiciune de abuz. O fată de 13 ani era abuzată sexual de către soțul mamei. În acea familie erau trei copii, pe care mama i-a făcut cu tați diferiți, soțul mamei era al patrulea său partener de viață.


Când echipa de intervenție s-a deplasat la domiciliu, mama și fata erau deja la poliție, am apreciat acest interes al mamei. Aceasta și-a luat cei trei copii și s-a mutat în altă locație. Însă, peste trei luni, mama ne-a sunat să ne spună să luăm măsura de plasament, pentru că ea se reîntoarce la partenerul de viață. Am aflat că toți cei trei copii au fost abuzați fizic de partenerul de viață al mamei”, a povestit Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, fata de 13 ani trăiește o dramă cumplită, în acest moment. Minora nu doar că a fost abuzată sexual, dar acum mama o și învinovățește, pe motiv că din cauza ei cei trei copii și mama nu mai sunt împreună. „Mama și-a îndemnat cei doi copii să o acuze pe fată, să o izoleze. Fata are un sentiment de culpă, beneficiază de consiliere psihologică pentru a trece relativ ușor peste ceea ce s-a întâmplat”, a mai precizat Emilia Milutinovici.

Copiii abuzați pentru care se ia măsura de a fi scoși din familie în regim de urgență ajung la Centrul de Primire în Regim de Urgență din Timișoara. În total, în 2015 au fost abuzați 682 de copii, dintre care 608 neglijați, 30 abuzați fizic, 29 emoțional și 15 sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.