Sorin Grindeanu: Nefinalizarea noului spital de copii din Timişoara „se datorează orgoliului...

Sorin Grindeanu: Nefinalizarea noului spital de copii din Timişoara „se datorează orgoliului imens al domnului Robu” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
sorin grindeanu (3)
Sorin Grindeanu l-a găsit vinovat pe primarul Robu pentru nefinalizarea spitalului de copii din Timişoara Foto Adrian Pîclişan

Stoparea lucrărilor la construcţia unei noi aripi a Spitalului de Copii din Timişoara este rezultatul încăpăţânării primarului Nicolae Robu, este convins şeful PSD Timiş, Sorin Grindeanu. Invitat în această seară la PRESSALERT. LIVE, pesedistul a comentat legat de proiectul cu care a candidat pentu un post de deputat, proiect care a fost stopat după ce firma Prompt, care executa lucrările a intrat în insolvenţă şi a acuzat că nu poate executa diverse sarcini din cauza unor erori de proiectare.

„Am atras atenţia în 2013 că se vor pierde banii alocaţi de guvernul Ponta, cele 50.000.000.000 de lei vechi, pentru că nu se făcuse licitaţia. Mi s-a spus că nu a fost gata proiectul.


Proiectul a durat un an. Acei cincizeci de miliarde s-au pierdut. A fost terminat proiectul, aproape un an de zile s-a lucrat la el, nu ştiu, parcă ar fi fost proiectat Pentagonul şi atunci cred că ar fi terminat mai repede. S-au terminat acele proceduri, s-a făcut licitaţia şi am tras semnale de alarmă inclusiv atunci şi am spus vă rog frumos să faceţi transparent acest lucru, să nu fie nici cea mai mică umbră de ingerinţă în această licitaţie. Mă rog, a câştigat o firmă filo-liberală (n.r – Prompt ) ca să fim acuma în situaţia să ni se spună de către primărie că s-a greşit proiectul, că firma e în insolvenţă şi că nu se lucrează”, a spus invitatul.

Grindeanu a adăugat şi că a cerut fonduri suplimentare de la Ministerul Sănătăţii pentru noua clădire, dar că administraţia spitalului de copii le-a refuzat pe motiv că există deja bani care nu pot fi cheltuiţi. „Este un exemplu de orgoliu politic prost înţeles, care duce la ratarea unor proiecte extrem de importante nu pentru Sorin Grindeanu sau pentru Nicolae Robu sau pentru Titu Bojin, ci pentru oamenii din acest judeţ”, a mai atenţionat invitatul. Pesedistul a dezvăluit că a transmis prin intermediul oamenilor din Primăria Timişoara că nu îşi va asuma nimic legat de proiect şi că îi lasă primarului toate meritele numai să se finalizeze proiectul şi să nu i se mai pună piedici.

Acesta a susţinut că nu a avut nicio discuţie cu primarul Nicolae Robu pe tema lucrărilor de la spitalul de copii, conchizând că „am simţit că nefinalizarea lui se datorează orgoliului imens al domnului Robu, dar până la urmă am credinţa că se va trece, că va învăţa lumea să treacă peste aceste orgolii care nu îşi au locul în politică”.

1 COMENTARIU

  1. Ireal ce se poate intampla, ireal ca proiectarea sa dureze un an de zile, cu ce fel de proiectanti a lucrat?sau doar a tras timpul de coada? Ireal cum un lucru benefic pentru judetul nostru, benefic pentru copii nostrii se pierde intr-o astfel de maniera din cauza unui orgoliu nejustificat.Asteptam ca dumneavoastra sa ajungeti la conducerea Consiliului Judetean Timis si cu domnul Birsasteanu ca primar al Timisoarei sa incepem sa schimbam lucrurile in tot Judetul Timis. Multa bafta si sunt alaturi de voi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.