SPECIAL Laleaua galbenă de stâncă, floare unică în lume, a înflorit la...

SPECIAL Laleaua galbenă de stâncă, floare unică în lume, a înflorit la Cazanele Dunării

1
DISTRIBUIȚI
Laleaua galbenă a înflorit în arealul rezervaţiei Cazanele Dunării
Laleaua galbenă a înflorit în arealul rezervaţiei Cazanele Dunării

Laleaua galbenă (tulipa hungarica) a înflorit în arealul rezervaţiei Cazanele Dunării a Parcului Natural Porţile de Fier

Potrivit digi24.ro, laleaua galbenă, specie endemică unică în lume care s-a înmulţit spontan numai pe versanţii muntoşi din sud-vestul ţării, a devenit o atracţie pentru sutele de turişti care ajung la pensiunile din Clisura Dunării. „Laleaua poate fi observată numai de la bordul ambarcaţiunilor.


Fiindcă zona este foarte abruptă ea nu poate fi culeasă de iubitorii de flori. Acest lucru ne şi bucură, fiindcă astfel este protejată şi nu va fi pusă în pericol de dispariţie. Pentru prima oară laleaua galbenă din Cazane a fost menţionată documentar în anul 1884 de botanistul ungur Vincze von Borbas în Foaia Asociaţiunii Transilvania, iar în literatura de specialitate în anul 1994″, a mai afirmat Jiplea.”, a declarat Marian Jiplea, directorul rezervației pentru sursa citată.

Acesta a arătat că această specie este protejată prin Convenţia de la Berna din 19 septembrie 1979 şi prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naţionale care trebuie conservate.

1 COMENTARIU

  1. Se poate „Tulipa hungarica” in loc de „tulipa hungarica”? Altfel este ca si cum as scrie „marius popescu”. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.