SPECTACULOS Lupte între cavaleri și parade la redeschiderea Cetății Devei, după trei...

SPECTACULOS Lupte între cavaleri și parade la redeschiderea Cetății Devei, după trei ani de lucrări FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-830359889">

cetatea devei

Trei mii de persoane au luat cu asalt, ieri, Cetatea Devei, una dintre cele mai importante atracții turistice din vestul țării. Obiectivul a fost redeschis pentru vizitatori, după trei ani de lucrări, momentul fiind marcat prin organizarea a o serie de acțiuni inedite, transmite Mediafax.

Astfel, nu au lipsit spectacolele oferite de cavalerii de la mai multe asociații medievale din țară, care au constat în parade, lupte ca în Evul Mediu și momente de reconstruire istorică. În cadrul paradei, turiștii au admirat zeci de cavaleri, domnițe, menestreli și soldați îmbrăcați în costume medievale care au defilat printre zidurile cetății.

Persoanele care-și propun să viziteze Cetatea Devei trebuie să știe că o pot face în fiecare zi a săptămânii. Accesul se face pe jos sau cu telecabina. Recepția lucrărilor de restaurare a fortăreței medievale a fost făcută la mijlocul lunii martie, când au fost deschise două incinte. Din 2007 și până în 2012, cetatea a fost scoasă din circuitul turistic, iar lucrările au fost oprite complet, acestea fiind reluate în anul 2013 în cadrul unui proiect european, ce au avut menirea să refuncționalizeze obiectivul și să atragă tot mai mulți turiști.

Cetatea Devei este considerată una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania. Monumentul istoric a fost ridicat în secolul al XIII-lea. Anul trecut, aproape 130.000 de turiști au urcat la Cetate Devei.

Foto: Glasul-HD

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.