Statul român condamnă la moarte o mamă bolnavă de cancer, căreia nu-i...

Statul român condamnă la moarte o mamă bolnavă de cancer, căreia nu-i decontează tratamentul costisitor. Cum o poți ajuta să trăiască

1
DISTRIBUIȚI
diana bircea
Diana Bircea. Foto: arhivă personală

„Haideți să fim alături de Diana pentru fetița ei!” – acesta este mesajul unei campanii de strângere de fonduri inițiate pe Facebook, în urmă cu câteva zile. Timișorenii s-au mobilizat în speranța că vor reuși să strângă banii necesari achiziționării tratamentului extrem de costisitor de care Diana Bircea, mama unei fetițe din Timișoara, are nevoie o dată la trei săptămâni pentru a avea o șansă la viață.

Statul român o condamnă la moarte pe Diana, pentru că nu vrea să deconteze acest medicament oncologic modern, care o pune pe picioare. Asta în condițiile în care în numeroase țări tratamentul de care timișoreanca are nevoie este decontat de stat, astfel că pacienții nu trebuie să plătească nimic din propriul buzunar.

Cum și când a fost diagnostică Diana Bircea cu cancer

Diana Bircea ne povestește că a fost diagnosticată cu cancer de sân, stadiul 3, în februarie 2013. Au urmat opt ture de chimioterapie, o mastectomie totală, adică o extirpare a sânilor, și o serie de ședințe de radioterapie.


Din păcate, în anul 2014, boala a recidivat cu multe metastaze care afectează creierul, plămânii, dar și la nivelul toracelui. Diana a efectuat șase ture de chimioterapie, care au inclus și Perjeta, medicamentul modern nedecontat de statul român, care o ajută să trăiască.

Apoi, tratamentul a fost întrerupt, iar rezultatele unui examen cu computer tomograf realizat în iulie 2015 au arătat „recidivă pulmonară, pleurală și limfatică intratoracică; recidivă cerebrală multiplă iradiată și boală progresivă toracic”. Astfel, Diana a reluat ședințele de chimioterapie care includ printre substanțe și Perjeta. „Tratamentul cu Perjeta trebuie făcut o dată la trei săptămâni, prețul unei fiole este de 12.516 lei. Până acum am primit sponsorizări de la diferite firme, oameni cu suflet mare, dar deja am rămas restantă cu două ture neachitate, plus că mai am nevoie să fac tratamentul, dar nu am bani. Acest medicament mă pune pe picioare, sunt bine cu el”, ne povestește Diana Bircea.

În memoria Ionelei Ioviță, tânăra din Giroc care a murit de cancer la sfârșitul anului trecut, a fost înființată Asociația „Dorință pentru vindecare”, care susține cazul Dianei Bircea în lupta cu această boală cruntă. Astfel, a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri ce se va desfășura până în data de 30 aprilie.

Oamenii cu suflet mare pot dona atât prin contract de sponsorizare, cât și direct în cont: Banca Transilvania, ASOCIATIA DORINTA PENTRU VINDECARE, Cont lei: RO06BTRLRONCRT0277663601, Cont euro: RO53BTRLEURCRT0277663601, SWIFT: BTRLRO22.

1 COMENTARIU

  1. O pichetare a casei de sanatate, cu demonstratii zilnice in fata, ar aduce mai multa expunere acestui tip de probleme. Cum sa lasi un om sa moara ? Sa ne lasam scuipati in fata in propria tara ?

    Evenimentul de la Colectiv a schimbat multe…. un caz de genul acesta ar putea si el porni o avalansa.

    Pareri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.