Succes ENTUZIASMANT pentru CH Poli Timișoara în meciul 2 cu Steaua și...

Succes ENTUZIASMANT pentru CH Poli Timișoara în meciul 2 cu Steaua și egalitate ”la general”. Ce le-au reproșat bucureștenii gazdelor bănățene FOTO

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli (32)
Fenici și compania s-au luptat aprig cu defensiva Stelei

CH CSU Politehnica Timișoara a reușit să egaleze Steaua, la general, după al doilea joc din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale. Handbaliștii alb-violeți s-au impus cu 30-27, după ce au fost conduși la pauză cu 14-16. Determinarea și sprijinul din tribună au contat enorm pentru Fenici și compania în ecuația unui duel tensionat, mai ales după primul meci de la Chiajna.

Steliștii, câștigători în jocul 1, au început mai bine și partida din Sala ”Constantin Jude”, având de-a lungul primei părți inițiativa. După zece minute bucureștenii s-au desprins prima dată la trei goluri (3-6), diferență păstrată și după mijlocul reprizei. O primă parte în care alb-violeții l-au pierdut definitiv în meci pe Irakli Chikovani, care a văzut cartonașul roșu direct. În timp ce de la oaspeți a fost sancționat Johannson. Partea secundă s-a reluat de la 14-16. Poli, sprijinită puternic și de druckeri, a revenit treptat, dar sigur, în meci. Egalitatea a fost restabilită în minutul 35, apoi elevii lui Pero Milosevic au luptat admirabil pentru a mulțumi publicul. Balanța a înclinat astfel spre amfitrioni, care au depășit bariera de plus un gol după minutul 48 (24-22). Timișorenii au avut patru goluri avantaj pe final, dar emoțiile nu dispăruseră complet cu cinci minute înainte de final. S-a jucat pentru câteva secunde și 3 poliști contra 4 steliști pe teren, dar bănățenii nu aveau motive să facă reproșuri precum cele de după jocul de la Chiajna.

S-a încheiat 30-27 spre bucuria generală, dar partida decisivă se va da pe terenul celor din capitală la mijlocul săptămânii viitoare. Un atu care s-a dovedit cu greutate până acum.

Cel mai bun marcator al lui CH Poli azi a fost Marko Lasica, cu șapte goluri. El a fost urmat dintre colegi de: Timofte (6 goluri), Fenici (5), Grigoraș, L. Ștefan (câte 4), Chikovani și Halcă (2). De partea cealaltă principalii realizatori au fost Florea și Szoke, cu câte șase reușite.

Ovidiu Mihăilă, antrenor CSA Steaua: ”Nu a fost corect cum a procedat Poli”

Tehnicianul Pero Milosevic era încântat la final de victorie și atitudinea jucătorilor și anticipa cum ar fi o întâlnire cu Dinamo în semifinale, ultima echipă oaspete care a câștigat în Sala ”Olimpia”. ”A fost o partidă bună, felicit Steaua, totul a fost fairplay, arbitrii. Sunt foarte încântat, echipa a luptat. Nu a fost ușor, când ai jucători eliminați, dar am repetat la antrenamente astfel de situații… Publicul ne-a ajutat enorm. De la pregătire pornește totul, am făcut un meci imens și în apărare și în atac. Sunt sigur că vor veni și mai mulți suporteri cu Dinamo. Vom vedea dacă va fi jocul Dinamo. N-am mai pierdut acasă de la acel ghinion cu Dinamo din final, era parcă în luna octombrie. Bineînțeles că va fi dificil. Favorită e Steaua, are avantajul terenului propriu. Pregătim o echipă și mai bună pentru a câștiga… Eu cred în jucătorii mei”, a declarat Pero Milosevic.

Jucătorii au recepționat și mai puternic susținerea tribunei în Vinerea Mare. Demis Grigoraș a avut cuvinte frumoase pentru fani, la final el și colegii săi au împărțit o sută de tricouri celor din tribună. ”În primul rând vreau să felicit cel mai frumos și bun jucător al echpei, publicul, cu un asemenea public poți câștiga orice meci, treci mai ușor peste orice. Nu contează ce jucători ai în față. Astfel putem ajunge și în semifinale și chiar în finală. Știam că va fi greu, chiar dacă Chikovani a luat roșu am jucat până la capăt, am marcat din situații dificile. Sper ca la Steaua acum să fie un cuplu de arbitraj care să nu ne dezavantajeze, o să fie un meci echilibrat. Cred că nu va fi la fel ca în primul meci, când am fost dezavantajați de decizii pe final”, a spus Demis Grigoraș.

Mai puțin fericit a fost antrenorul Stelei.


Ovidiu Mihăilă a subliniat că clubul timișorean s-a plâns fără motiv de arbitrajul din jocul de la Chiajna și au creat astfel o atmosferă ”specială” în jurul partidei de azi. Acesta a trimis o săgeată evidentă spre managerul gazdelor, Dan Dumitru, care are acum și funcție la FRH. ”Este o victorie corectă, am făcut multe greșeli în repriza a doua. Sper să tratăm jocul de la București cu maximă seriozitate. A fost un meci de încărcătură. Felicit brigada de arbitri, au avut o atitudine corectă. Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat în această săptămână. Dacă avem funcții unde avem, nu e corect să facem anumite presiuni. O atmosferă care nu face cinste clubului Poli Timișoara, pe care îl respect, știu ce înseamnă ca tradiție. Nu a fost corect cum au procedat, au pus presiune pe oameni, pe arbitrii. În meciul tur a fost un arbitraj corect, ca acum… Au fost erori în apărare care ne-au costat azi. Șansele sunt egale. Noi nu o să facem niciun fel de presiuni, de stres, nu încercăm forțat așa cum s-a încercat aici și sunt puțin dezamăgit. A fost o atmosferă frumoasă, dar cei din conducerea cluburilor trebuie să aibă o atitudine mai echilibrată”, a conchis Ovidiu Mihăilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.