Succes înainte de Calvisano: Timișoara Saracens s-a desprins spre final, la București,...

Succes înainte de Calvisano: Timișoara Saracens s-a desprins spre final, la București, cu CSM Olimpia

0
DISTRIBUIȚI

12366960_1046695045387806_45011145_n

Timișoara Saracens RCM a reușit să obțină la București primul succes în noua ediție a Cupei României. Bănățenii s-au impus cu 29-8 (5-0) pe terenul lui CSM Olimpia, dar elevii lui Grainger Heikell au avut parte de o replică serioasă până spre finalul întâlnirii. Pentru campioana României urmează marele test cu Calvisano în barajul de Challenge Cup.

Cu câteva nume importante menajate după eșecul cu Baia Mare, bănățenii au avut de furcă împotriva unei echipe inferioare pe hârtie. Timișoara Saracens a dominat începutul de joc și a reușit până la urmă primul eseu, prin Umaga.


Dar Conache, din unghi, nu a mărit avantajul. Gazdele nu au avut țintă de la distanță, în prima parte. Astfel că la pauză s-a intrat cu un scor mic, 5-0 pentru vizitatori.

Strategia ”europeană” era să se întoarcă împotriva ”sarazinilor”. În debutul părții secunde Ispir nu mai ratează din penalitate și face 3-5. Rezultat care se păstrează minute bune. Spre final meciul s-a animat. Shennan reușește eseul și Umaga transformă pentru 12-3. Imediat însă gazdele de la CSM Olimpia lovesc și ele, prin același inspirat Ispir. Fără transformare. Nici 8-12 nu rezistă mult timp pe tabelă căci neozeelandezul Shennan înscrie chiar la poalele buturilor pentru liniștea vizitatorilor. 19-8 prin Umaga și minute de încheiere mai relaxate pentru Burcea și compania. Pe acest fond a intrat și tânărul Simionescu, el având un impact instant, cu eseu pentru 24-8. Concluzia a avut-o însă tot Steve Shennan, care a stabilit scorul final la 29-8.

Timișoara Saracens obține o victorie, cu punct bonus, mult mai muncită decât o indică scorul final, dar până la urmă își atinge obiectivul azi: moral pentru Calvisano. Turul barajului de Challenge Cup cu italienii va avea loc sâmbăta viitoare, 9 aprilie, de la ora 15.00, pe ”Dan Păltinișanu”.

Timișoara Saracens: Militaru, Rădoi, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Lazăr, Burcea (cpt.), Samiu Mahe, Umaga, Shennan, Sefanaia, Manumua, Lemnaru, Conache. Rezerve: Sabău, Taupaki, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Moala Viliami, Simionescu, Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.