Taifas cu menestreli: seară de folk cu Cristian Buică, Vali Şerban şi...

Taifas cu menestreli: seară de folk cu Cristian Buică, Vali Şerban şi Florin Săsărman, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

valiserban

Amatorii de folk vor avea parte de un eveniment deosebit, o seară de folk la Porto Arte, unde va avea loc evenimentul Taifas cu menestreli, vineri 22 aprilie, de la ora 21.00, când vor susţine concerte Cristian Buică, Vali Şerban şi Florin Săsărman.

Alături de recitaluri, publicul va avea parte şi de două lansări de carte: Taifas cu menestreli (Florin Săsărman şi Vali Şerban) şi Istoria unui vis (Vali Şerban). Despre Taifas cu menestreli, autorul Florin Săsărman a declarat: „Prieteni, adunarea interviurilor difuzate la Diligenţa de Bizanţ într-o carte nu este un demers cu pretenţii de exhaustivitate, pentru că totul despre un fenomen cum a fost şi este muzica folk nu va putea să adune sau să spună nimeni, vreodată. Volumul de faţă este exact ceea ce spune titlul, o poveste tăifăsuită despre folk şi oamenii care îl fac. De fapt, o poveste despre folk spusă de către unii dintre artiştii care l-au făcut şi îl cântă. O poveste despre camaraderie, despre drumul lung de la dorinţă şi până la cântec, de la locul din sală şi până pe scenă, poate şi, puţin, pentru că nu am zgândărit jarul, despre rivalităţi artistice.


Să ştiţi că nu am avut o logică «la vedere» pentru înşiruirea interviurilor, ci aş zice că mai degrabă este aşa cum se întâmplă în viaţă, astăzi întâlneşti pe cineva, mâine pe altcineva şi nu poţi tu stabili ordinea acestor întâlniri. Important este să îi întâlneşti pe cei dragi ţie, să-i mai întrebi de cântecele pe care le mai fac! Şi, cum zilele nu au intrat în sac, mâine cine știe cu cine ne mai întâlnim”.

Cealaltă carte care va fi lansată cu acest prilej este „Istoria unui vis. O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra”. care îi va încânta şi incita pe iubitorii muzicii folk, pe nostalgicii fenomenului muzical şi care conţine poveşti scrise cu pasiune, sinceritate şi har. „Istoria acestei cărţi, ca istoria oricărui vis, este mai veche. În ultimii 10 ani s-a înstăpânit asupra minţii şi inimii mele. Am parcurs 9 ani în sau din existenţa Cenaclului Flacăra şi m-am gândit că e păcat ca un un om atât de adânc implicat în acest fenomen, tânărul acela devenit matur, sper, să nu scrie despre întâmplările acelor ani. Nu m-am ferit să scot la iveală şi picanteriile. Tineretul de atunci e cu totul altceva decât tineretul de astăzi. Eram şi noi nişte vicioşi, mai mici sau mai mari, prostiile noastre frumoase, dulci sau nu… toate acestea făceau parte nu neapărat din viaţa de Cenaclu, făceau parte din modul nostru de a fi, din modul nostru de a gândi, din modul nostru de a… nu neapărat de a ne opune unui sistem, pentru că noi nu ne opuneam sistemului, noi pur şi simplu îl batjocoream şi-l bălăcăream. Era modul nostru de a încerca să nu ne lăsăm alienaţi în nici o formă de acel sistem. Trăiam într-o menajerie de sticlă, dar noi îi cunoşteam limitele“, a spus Vali Şerban despre această carte.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.