Atenţie, timişoreni: 94 de camere de supraveghere vă urmăresc fiecare mişcare. Unde...

Atenţie, timişoreni: 94 de camere de supraveghere vă urmăresc fiecare mişcare. Unde sunt instalate

0
DISTRIBUIȚI
Iluminat public în Piața Unirii camere de supraveghere
Zona centrală a orașului este urmărită cu 94 de camere de supraveghere. Foto: Codruța Oprean (arhivă)

Implementarea proiectului de Management al traficului din Timişoara este pe ultima sută de metri, iar 94 de camere de supraveghere sunt deja instalate.

Dacă deja oraşul este plin de semafoare care au stârnit diverse reacţii din parta şoferilor care nu le văd sensul, zilele acestea la Timişoara au fost montate şi camerele luat vederi aferente proiectului. Cele 13 locaţii în care au fost amplasate camerele sunt Liceul Calderon, Liceul C.D. Loga, Liceul Eftimie Murgu, Piaţa Badea Cârţan, Primăria Timişoara, Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa 700 şi Liceul Lenau.


Durata de stocare a filmărilor este de 30 de zile, iar IPJ Timiş şi Jandarmeria vor avea acces la baza de date pentru a lua informaţiile necesare rezolvării unor cazuri.

„Proiectul prevede instalarea a 94 de camere de supraveghere în 13 locaţii de interes din oraş, locaţii care sunt ţinute sub monitorizare din acest centru video. Evident că în momentul în care se detectează ceva în neregulă într-o anumită locaţie este alertată Poliţia Locală şi cea Naţională şi echipajul cel mai apropiat descinde la faţa locului şi îi prinde pe răufăcători. Prezenţa acestor camere în oraş cu certitudine va conduce la o creştere a siguranţei cetăţenilor Timişoarei şi evident şi la o mai bună păstrare a bunurilor private. Din păcate ne întâlnim cu un număr de răufăcători în Timişoara, nu e un număr mare, dar aceste persoane sunt extrem de certate cu legea, a declarat primarul Nicolae Robu din Centrul de Comandă al poliţiei Local de unde agenţii pot monitoriza iamginile transmise de camerele din teren.

Primarul despre furturi

Pentru a arăta că lucrurile nu stau pe atât de rău precum susţine presa şi precum se plâng cetăţenii, primarul Nicolae Robu a informat că „am primit nişte statistici de dimineaţa. Anul trecut în Timişoara au fost 300 de plângeri pentru furturi mici, din buzunare şi altele, adică în tot judeţul Timiş au fost 300. În judeţul Cluj au fost peste 800 de futuri din buzunare. Până acum de la instalarea camerelor au fost depistate un furt de piatră în Piata Badea Cârţan şi un furt din maşină în Piaţa Traian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.