Bîrsăşteanu: „Timişoara să investească în medici, nu în fotbalişti şi panseluţe” VIDEO

Bîrsăşteanu: „Timişoara să investească în medici, nu în fotbalişti şi panseluţe” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

florin birsasteanu

Economia, respectul pentru cetăţeni şi crearea de condiţii bune, dar şi optimizarea dotărilor din mediul academic au fost prezentate de candidatul PSD la Primăria Timişoara, Florin Bîrsăşteanu, ca şi puncte cheie ale planului său de dezvoltare a Timişoarei.

„Eu am convingerea că, împreună cu colegii mei, putem să generăm dezbateri deschise, putem să ascultăm, putem să învăţăm, putem să creionăm împreună strategii – că tot vorbeaţi de anumite strategii care lipsesc – şi putem să ne recunoaştem limitele în anumite situaţii, să chemăm specialiştii”, a declarat invitatul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE. Candidatul PSD pentru Primăria Timişoara a comentat şi că formaţiunea sa a deschis deja competiţia prin care va oferi două locuri eligibile în consiliul local unor specialişti recunoscuţi la nivelul urbei de pe Bega, care să poată contribui la dezvoltarea oraşului fără a servi unor interese de partid.

De ce bani pentru medici şi nu pentru fotbalişti

„Motorul oricărui oraş, ca să spun aşa, sigur că este motorul economic, este cel care generează plusvaloare. Trebuie să avem grijă foarte mult de cei care crează plusvaloare în acest oraş, să creăm condiţii pentru a putea să investească şi a putea să angajeze.


Sigur, resursa umană este cea mai importantă. Trebuie create condiţii ca oamenii să nu mai părăsească Timişoara. Timişoara pierde demografic de la an la an. Noi suntem într-o situaţie de natalitate negativă, să zic spor natural negativ. Trebuie să creăm condiţii ca tinerii să rămână în Timişoara, pentru că ei sunt cei care vor crea familii. Trebuie să le creăm condiţii de viaţă, de muncă, de trai. Fără oameni nu se poate face nimic. Să etichetezi oameni care nu au avut şansa să aibă 1.000 de euro salariu ca oameni de nimic este o greşeală fantastică. Timişoara nu este numai centrul orașului. Timişoara este şi periferia orașului, din păcate cu străzi neasfaltate, din păcate cu mult praf, din păcate cu o reţea de canalizare precară. Sunt realităţi”, a declarat invitatul.

Acesta a subliniat că este abosolut necesar ca tinerii să aibă toate cele necesare unui trai decent în Timişoara. „Să nu uităm, Timişoara este un oraş universitar. Timişoara are nevoie de infrastructură universitară, are nevoie de sprijin a activităţilor tinerilor inclusiv distracţii, inclusiv muncă, au nevoie de locuri de muncă, au nevoie de locuinţe”, a spus Florin Bîrsășteanu.

Legat de păstrarea medicilor în ţară, pesedistul a comentat că mulţi din cei care pleacă nu muncesc în spitale ca specialişti, ci ca şi personal auxiliar. Bîrsăşteanu a declarat şi că, cu ajutorul banilor de la bugetul local, specialiştii pot fi păstraţi aici. „Am pus dorinţa de a crea noi autoritatea locală, recte primăria şi nu numai la Timişoara, să creăm condiţii de instalare, de viaţă şi de salarizare normală. Nu mi se pare normal să forjăm pe panseluţe şi pe lalele atâta timp, sau pe Zicu şi pe nu ştiu care mare vedetă de fotbal, dar să nu putem să ne reţinem în Timişoara, cu efortul autorităţilor locale, tinerii valoroşi”, a conchis medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.