Tot mai mulți timișeni dornici să adopte un copil. Vezi câți micuți...

Tot mai mulți timișeni dornici să adopte un copil. Vezi câți micuți așteaptă să fie primiți într-o familie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

mayer

În ciuda legendelor, termenul mediu de realizare a unei adopţii în România este de 1,3 ani, faţă de alte state din Uniunea Europeană unde părinţii trebuie să aştepte şi până la şapte ani de zile pentru a lua un copil acasă – aceasta este doar una din dezvăluirile importante făcute în această seară de Adina Mayer, șef birou Adopții din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Timiș, invitată la PRESSALERT LIVE. Mayer conduce biroul de Adopţii de nu mai puţin de 13 ani. Principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească o familie care doreşte să adopte au fost prezentate de invitată prin prisma impedimentelor.

„Dacă există impedimente în familie nu putem vorbi nici măcar de depunerea unui dosar. Vorbim de familiile în care cel puţin unul dintre soţi suferă de o boală psihică, vorbim de săvârşirea unor infracţiuni şi existenţa în cazierul judiciar a unui anumit tip de infracţiunu de gen pornografie infantilă, pedofilie, trafic de droguri, infracţiuni săvârşite cu intenţie, nu din culpă, şi vorbim de un criteriu de şedere permanentă pe teritoriul României 12 luni anterior depunerii”, a declarat invitata.


dosarului. Mayer a subliniat şi că dincolo de situaţia socială a adoptatorului contează şi disponibilitatea pe care acesta o are faţă de a interacţiona cu un copil, dar şi creativitatea şi spiritual ludic de care dă dovadă atunci când este pus faţă în faţă cu situaţii teoretice pe care le va întâlni în viaţa de părinte. „În momentul de faţă în judeţul Timiş sunt 345 de copii adoptabili, faţă de 2014 când erau 138”, a mai declarat invitata, care a menţionat şi că în anul 2015 a existat un număr dublu de adopţii faţă de anul 2012.

Deşi numărul adopţiilor la nivelul judeţului a crescut simţitor, încă există copii care cel mai probabil nu vor fi adoptaţi niciodată. Vorbim despre copii de altă etnie, copii bolnavi, cu dizabilităţi sau cei înaintaţi în vârstă, care nu se află în topul preferinţelor viitorilor părinţi. Pe de altă parte, odată ce împlinesc vârsta de 18 ani tinerii mai au o şansă de a fi sprijiniţi de sistem până la vârsta de 26 de ani: mersul la facultate. Vestea bună pentru părinţii care vor să adopte este însă că în curând legislaţia privind adopţiile din ţara noastră va suferi modificări cheie care se referă în mare parte la simplificarea unor proceduri ce ţin de birocraţie, dar şi la scurtarea unor perioade de aşteptare. Invitata a punctat şi că deşi unele familii vin cu preferinţe specifice precum un anumit IQ sau pregătirea şcolară a mamei, acestea dispar de multe ori după ce viitorii părinţi iau contact cu copiii. Nu numai atât, dar Mayer a atenţionat că perfecţiunea căutată de părinţi nu există nici măcar la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.