TRIST Șapte micuți abandonați în maternitățile din Timiș, în 2015. Ce campanie...

TRIST Șapte micuți abandonați în maternitățile din Timiș, în 2015. Ce campanie inedită va fi derulată în școli

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Statistici triste făcute publice de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Șapte bebeluși au fost abandonați de cele care le-au dat viață în maternitățile din județul Timiș, în 2015. Totuși, numărul copiilor abandonați în unitățile sanitare este mai mic cu opt față de cel înregistrat în anul 2014.

Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș, spune că numărul a scăzut pentru că tot mai multe mame care intenționează să-și abandoneze copiii în maternitate sunt consiliate de personalul medical, care încearcă să le convingă să nu facă acest lucru.


De asemenea, tot cu scopul scăderii numărului bebelușilor părăsiți în spitale, în luna mai a acestui an va fi derulată o campanie inedită în județul Timiș.

„Am început o muncă intensă de prevenție. În luna mai vom avea o campanie, o caravană care va avea ca tematică prevenirea sarcinilor nedorite la minore și a abandonului bebelușilor în maternități. Campania va fi intitulată «Păstrează-ți copilăria!» și va fi desfășurată în școli în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Timiș și Organizația «Salvați Copiii»”, a precizat Emilia Milutinovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.