Un depozit de alimente închis și alte două cu activitatea suspendată în...

Un depozit de alimente închis și alte două cu activitatea suspendată în urma unor controale ale direcției sanitar-veterinare

0
DISTRIBUIȚI

carnepaste30

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș este cu ochii pe firmele din județ înainte de Sărbătorile Pascale, astfel încât să fie prevenită apariția unor îmbolnăviri. Adrian Popa, directorul DSV Timiș, a declarat, astăzi, că s-au intensificat controalele la firmele din județul Timiș. În urma verificărilor efectuate, deja o unitate de depozitare a produselor alimentare a fost închisă, iar alte două s-au ales cu activitatea suspendată până se vor pune la punct.

“Am identificat probleme în diverse sectoare, am găsit atât pe palierul de sănătate animală și de comercializare a animalelor tratate cu anumite substanțe medicamentoase pe care le-am oprit în a ajunge în rețeaua de procesare, în consumul uman, precum și în domeniul siguranței alimentelor de origine animală sau non-animală, pe zona comercială, de producție și de comerț a acestor produse”, a precizat Adrian Popa.

Directorul DVS Timiș spune că majoritatea problemelor sunt întâlnite la comercianții mici.


Deocamdată, nu au fost semnalate cazuri de toxinfecții alimentare. „Pe măsura apropierii sărbătorilor, noi vom extinde acțiunile de control, le vom intensifica”, a conchis Adrian Popa.

Astăzi, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat un seminar-dezbatere ce a avut tema „Prevenirea și combaterea încălcării normelor privind siguranța alimentelor și protecția consumatorilor. Asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Legea Antifumat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.