Un nou ales în Consiliul Judeţean Timiş. Vezi cine a venit în...

Un nou ales în Consiliul Judeţean Timiş. Vezi cine a venit în locul Georgetei Rus şi cine a demisionat din PNL Timiş

0
DISTRIBUIȚI
plen cjt (2) nou ales în Consiliul Județean Timiș
Un nou ales în Consiliul Județean Timiș

Un nou ales în Consiliul Judeţean Timiş a fost validat, astăzi, în cadrul plenului care a avut loc la Palatul Administrativ din Timișoara.

La ultimul plen, aleşii judeţeni au luat la cunoştinţă decizia PNL validată de Prefectura Timiş de excludere a Georgetei Rus din rândul consilierilor judeţeni, după ce aceasta a migrat la PMP. Următorul pe lista PDL, deci PNL, pentru Consiliul Judeţean Timiş a fost Flaviu Iepan, însă proiectul prin care Iepan urma să devină consilier judeţean a picat la vot.

Urmare a eşecului de la ultimul plen, liderul consilierilor judeţeni ai PNL Timiş, Marian Vasile a făcut demersuri la Prefectura Timiş.


„Ordinul prefectului a validat vacantarea poziţiei, iar astăzi noi trebuie să validăm următoarea persoană de pe listă. Eu cu domnul secretar am fost la Serviciul Juridic, am vorbit despre spețe din cadrul județului nostru, nu numai din cadrul Consiliului Local Timișoara. Noi nu validăm persoana, validăm propunerea comisiei. Nu se validează persoana, se validează mandatul. Cetățenii s-au exprimat în 2012, noi doar validăm un mandat prin vot deschis. Instituția Prefectului a confirmat că procedura este corectă prin vot deschis. Eu spun că legea este mai puternică decât Regulamentul de Funcționare al CJT”, a spus Vasile.

Aleșii au votat pentru votul deschis și ulterior Iepan a fost validat ca și consilier județean. Următorul plen al CJT va duce la validarea unui nou mandat de consilier județean, după ce liberalul Marius Martinescu a demisionat din PNL și a pierdut poziția de consilier județean, urmând să candideze ca și independent la Primăria Lugoj. Deocamdată PNL Timiș nu a făcut public numele următorului ales care ar putea intra în Consiliul Județean Timiș, pentru că pe listă sunt mai multe persoane care ar putea refuza postura de ales județean, dar fiind faptul că ar putea fi incompatibilă cu actualele lor funcții. Copreședintele PNL Timiș, Dan Popa, a declarat că urmare a analizelor din PNL numele următorului consilier va fi făcut public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.