Primarul PSD din Sânmihaiu Român NU mai poate candida la alegeri din...

Primarul PSD din Sânmihaiu Român NU mai poate candida la alegeri din cauza soţiei. Vezi cum s-a ajuns la această situaţie

0
DISTRIBUIȚI
bara viorel psd
Primarul Viorel Bara nu va mai putea ocupa o funcţie publică timp de trei ani

Un primar din Timiş nu va mai putea ocupa nicio funcţie timp de trei ani de zile de acum încolo după ce a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.


Viorel Bara, primarul PSD din Sânmihaiu Român, a fost acuzat de ANI că „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Sînmihaiu Român, Jud. Timiș, a semnat bibliografia de concurs, contractul individual de muncă, fișa postului, precum și dispoziția de numire a soției sale în funcția de arhivar în cadrul Primăriei Comunei Sînmihaiu Român pentru perioada 8 decembrie 2008 – 28 februarie 2013”.

Raportul ANI a fost atacat în instanţă, dar Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea primarului, în 2014, ca nefondată. Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă la recursul formulat de  Bara împotriva deciziei CAB, respingându-l. Bara nu va mai putea ocupa timp de trei ani funcţia publică de primar după rămânerea definitivă a raportului ANI.

sursa foto viptim.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.