Vasile Stoica, lugojeanul de Cartea Recordurilor, pregătește un nou turneu în fotoliu...

Vasile Stoica, lugojeanul de Cartea Recordurilor, pregătește un nou turneu în fotoliu rulant. Câți kilometri își propune să parcurgă și ce semnal de alarmă vrea să tragă

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, bărbatul din Lugoj de Cartea Recordurilor, aflat în scaun rulant, se pregătește să plece într-o nouă expediție. De data aceasta, sportivul și-a propus să realizeze un turneu în jurul României. Vasile Stoica va pleca la drum în data de 28 mai și vrea să parcurgă aproximativ 1.700 de kilometri, pe traseul: Lugoj- Deva- Brad- Turda- Zalău- Baia Mare- Vatra Dornei- Suceava- Iaşi- Piatra Neamţ- Bacău- Tulcea- Constanţa- Bucureşti- Turnu Măgurele- Oradea- Orşova- Reşiţa şi din nou la Lugoj, scrie Cetățeanul.

Lugojeanul spune că va realiza turneul în fotoliu rulant cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care persoanele cu dizabilități să confruntă zilnic, din cauza nepăsării sau a neglijenței oamenilor care ar trebui să se implice pentru a le face viața mai ușoară.

“Vreau să arăt României că totul este posibil, chiar dacă eşti în fotoliu rulant şi că persoanele cu dizabilităţi pot să facă lucruri deosebite.


Nu am nevoie de mila nimănui, niciodată nu am avut nevoie de chestia asta, însă sunt o mulţime de persoane cu dizabilităţi care au nevoie de sprijinul comunităţii. Nu mă refer neapărat financiar, ci la legi şi la infrastructură. Spre exemplu, am văzut că la Lugoj se fac noi asfaltări, la trotuare, însă nu se ţine cont de colţul de la bordură, ca să fie accesibil si pentru persoanele în fotoliul rulant şi pentru mamele cu copii sau pentru persoanele vârstnice. Vreau să atrag atenţia autorităţilor, să ţină cont de aceste lucruri”, a precizat Vasile Stoica.

vasile stoica

Bărbatul din Lugoj a realizat zece turnee în fotoliu rulant. Ultima expediție a avut loc anul trecut în Franța, la Parlamentul European de la Strasbourg. Acolo, Vasile Stoica a lăsat o scrisoare din partea asociațiilor persoanelor cu handicap din România, dar încă nu a primit niciun răspuns.

În trecut, Vasile Stoica a traversat America pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.