VIAȚĂ după MOARTE Organele unele femei din Timișoara au salvat trei vieți....

VIAȚĂ după MOARTE Organele unele femei din Timișoara au salvat trei vieți. Cum s-a schimbat mentalitatea oamenilor în ceea ce privește prelevarea de organe

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

O nouă prelevare de organe, la Spitalul Județean Timișoara. Trei oameni au primit o șansă la o viață normală, mulțumită unei familii care a fost de acord ca ficatul și rinichii de la o persoană dragă să fie prelevate. Asta după ce medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva și a intrat în moarte cerebrală.

Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timișoara, ne-a declarat că prelevarea de organe a avut loc vineri și reprezintă cea de-a treia intervenție de acest gen din 2015 realizată la spitalul județean.


Ficatul și rinichii au fost prelevați de la o femeie în vârstă de 49 de ani din județul Timiș, care a suferit un anevrism cerebral. Femeia a intrat în moarte cerebrală, iar medicii au reușit să convingă familia să fie de acord cu prelevarea de organe. Astfel, ficatul a ajuns la Cluj-Napoca, iar rinichii la București.

Dan Ilincariu spune că oamenii sunt mult mai deschiși în ceea ce privește prelevarea de organe. „În urmă cu câteva zile am primit o solicitare de la un aparținător care ne-a spus că este de acord cu prelevarea de organe de la o persoană aflată în comă, în stare gravă, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara. I-am explicat că nu se poate o astfel de procedură, pentru că pacientul nu este în moarte cerebrală, încă ne luptăm pentru ca el să trăiască. Acesta este un semn că oamenii și-au schimbat mentalitățile, sunt mai deschiși atunci când vine vorba de prelevări de organe”, ne-a declarat coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.