Timișoara Saracens, TĂVĂLUG peste CSM Olimpia București în sferturile Cupei. Ce gest...

Timișoara Saracens, TĂVĂLUG peste CSM Olimpia București în sferturile Cupei. Ce gest au făcut cele două echipe înainte de startul partidei GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Saracens RCM, de neoprit
Timișoara Saracens nu a avut milă de CSM Olimpia

Rugbiștii bănățeni și-au arătat din nou clasa superioară pe plan intern. Sfertul de Cupă cu CSM Olimpia București a fost o formalitate azi pentru Timișoara Saracens RCM. Fără a da impresia că forțează în mod deosebit, gruparea campioană a învins la scor: 60-10 (22-3). Mai mult, din nou unul dintre tinerii de perspectivă din trupa gazdă, Daniel Vlăduț Zaharia, s-a remarcat cu o ”triplă” la capitolul eseuri.

Timișorenii au deschis scorul devreme prin Tangimana Fonovai iar același rugbist originar din emisfera sudică avea să marcheze și în minutul 24. A fost însă ”doar” 10-0 pentru RCM, Calafeteanu neavând noroc de la distanță, de altfel a doua tentativă a părut să fie bună, dar nevalidată. Autorul primelor eseuri a ieșit temporar. Dar nu a fost o veste bună pentru CSM. Vlăduț Zaharia, înlocuitorul lui Fonovai, a marcat eseul 3, tot fără transformare, tabela indica acum 15-0. Fahiua a redus din diferență pentru oaspeți și tot el a mai ratat dintr-o poziție simplă. La pauză avea să fie 22-3 în urma eseului pe centru marcat Jack Umaga și a transformării lui ”Cala”.

Partea secundă avea să fie și mai ușoară pentru bănățeni. Shennan a făcut 27-3, ”Cala” a punctat din unghi. Același neozeelandez naturalizat s-a mutat în dreapta și a făcut 34-3. 36 cu transformarea ”nouarului” gazdelor. Scorul a căpătat proporții și mai mari spre final. După ce Zaharia a reușit un nou eseu după o fază frumoasă, Țiglă a realizat ”încercarea” de onoare pentru CSM. Dar parcă această reușită, cu transformare Ispir, i-a ”iritat” pe elevii lui Grainger Heikell. Aceștia au mai ”pus” trei eseuri până la final și nu oricum, multe realizări venind după faze-spectacol, lucrate la antrenamente. Rose 46-10, Căpățână 51-10 și, tot în ultimul minut, Zaharia și-a completat tripla. Ocazie cu care a devenit omul meciului. S-a încheiat ”rotund”, 60-10, cu transformarea lui Vali Calafeteanu.

Timișorenii sunt din nou în marș spre o finală națională la rugby. Weekend-ul următor o readuce probabil pe Steaua în Ronaț, bucureștenii au meci cu Iașiul. Prima echipă care se calificase în semifinale a fost Baia Mare, după neprezentarea divizionarei secunde Stejarul Buzău.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Rădoi, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, D. Lazăr, Burcea (cpt), Calafeteanu, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Fonovai, Conache. Au mai intrat: Zaharia, Fl. Popa, Gorcioaia, I. Mureșan, Taupaki, Căpățână, Pretorius și Mariș.


Antrenor: Grainger Heikell.

Stelian Burcea: ”Poate le-am dat speranțe unor echipe în meciurile trecute”

Saracens RCM ”riscă” să devină o adevărată sperietoare pentru partenerele de competiție din țară. Mai ales că rezervele bănățenilor arată tot mai bine. ”A fost un joc eliminatoriu. Au fost momente când ne-a lipsit concentrarea, dar și un sfert bun, o partidă foarte bună pentru noi pânp la urmă. Poate în alte jocuri le-am dat speranțe unor echipe. Noi plecăm însă în semifinale cu avantajul terenului propriu, cu un public minunat, ca și azi. Cu siguranță Steaua se va prezenta altfel. Dar noi știm să abordăm astfel de jocuri”, a declarat Stelian Burcea, căpitanul Saracens RCM.

Liderul din vestiar al bănățenilor și-a exprimat regretul pentru drama de la jocul Dinamo – Viitorul. Pe arena timișoreană s-a ținut un moment de reculegere, înainte de start, în memoria lui Patrick Ekeng. Fotbalistul camerunez a decedat după ce s-a prăbușit pe gazon. ”Am ținut un minut de reculegere. E o foarte trist ce s-a întâmplat. Aseară am aflat această veste. Am încercat să mă detașez. E greu, sunt și ei colegii noștri. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Odihnească-se în pace și să dea Dumnezeu să nu mai auzim de astfel de cazuri”, a conchis Burcea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.