ADMIRABIL CH Poli Timișoara, stopată de Dinamo în semifinale, dar aplaudată la...

ADMIRABIL CH Poli Timișoara, stopată de Dinamo în semifinale, dar aplaudată la scenă deschisă. Suporterii, alături de handbaliștii alb-violeți după un sezon infernal FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Poli Dinamo (17)
CH Poli Timișoara, în simbioză cu suporterii alb-violeți

CH CSU Politehnica Timișoara nu a reușit o mică minune, în condițiile actuale ale clubului. Neplătiți, suspendați și accidentați, elevii lui Pero Milosevic au cedat până la urmă și în jocul 2 în fața lui Dinamo București. A fost 32-28 la final pentru oaspeți, dar modul în care au luptat alb-violeții pe final de sezon a fost admirabil, aspect apreciat de publicul și galeria bănățenilor.

Încurajată frenetic din tribună Poli nu a început grozav jocul 2 cu Dinamo. Echipă venită la avantajul succesului din tur (30-26). Fără Timofte, Chikovani (suspendați), precum și cu Păiuș nerefăcut și Pejovic în tribună, misiunea gazdelor era oricum aproape de imposibil. Și totuși, după 2-4 și 3-5 în primele minute CH Poli a reușit să țină în șah Dinamo. Fenici egala din nou, 9-9 în minutul 22 și imediat Santeiu făcea 10-9, alb-violeții conducând atunci pentru prima dată. Același Fenici și-a dus echipa la +2. La pauză avantajul era al gazdelor: 14-12. Repriza secundă a început însă sub auspicii negative. Santeiu, trimisul de serviciu în afara terenului, primul, chiar destul de ușor azi. Și Dinamo a revenit treptat în joc. Vrankovic aducea echipa oaspete pe plus 18-19 (min. 39)! Lasica pe cea alb-violetă: 19-18. Conducerea s-a schimbat pe parcursul ultimelor 20 de minute, dar Dinamo avea să se desprindă până la urmă. După minutul 50, reușita lui Șandru pentru 27-24 a cam arătat calea spre finală echipei lui Eliodor Voica, la o minge acordată gratuit totuși dinamoviștilor. Dezavantajul s-a mărit până la -6 pentru gazde, dar asta nu a contat pentru ultrașii alb-violeți. Publicul a așteptat în ”standing ovation” finalul abordat cu tinerii.

CH Poli a pierdut, dar și-a recâștigat publicul pe acest final de sezon. Timișorenii mai pot teoretic să prindă o medalie, cea de bronz, urmând să joace cu învinsa dintre CSM București și Turda (1-1 după două meciuri).

CH CSU Politehnica Timişoara: Grigoraş (8 goluri), Lasica (3), Santeiu (3), Fenici (8), Neamțu (3), Halcă (1), L. Ștefan (2) și Cl. Șimicu (1).

Dinamo: Savenco (3), Șandru (6), Diaw (3), Asoltanei (3), Vrankovic (4), Zulfic (1), Ragot (7), Mousavi (3) și Mironescu (2).

Antrenorii, după CH Poli – Dinamo

Tehnicianul lui CH Poli a vorbit azi după eșecul care l-a afectat poate cel mai puțin, sacrificiile din acest an fiind enorme. ”Îmi felicit jucătorii, am făcut o partidă mare în condițiile în care ne-au lipsit patru jucători importanți.


Sunt încântat și de maniera în care ne-a susținut publicul. Am jucat cu inimă. Dinamo e o echipă potentă, vrea să câștige campionatul. Are un antrenor și un staf bun. Îi felicit. Noi știm ce am făcut în această sală, cu atâtea cartonașe roșii, accidentări, am ajuns să ne luptăm pentru bronz. Se poate câștiga, să vedem cu cine jucăm. Duminică vom ști, avem doi jucători care nu pot juca următorul meci, Timofte și Chikovani, nu știm dacă Pejovic se va recupera, avem speranțe pentru Păiuș. Lumea a venit la sală pentru că a văzut munca noastră. Noi am gândit pozitiv în legătură cu viitorul”, a declarat Pero Milosevic.

Nici antrenorul lui Dinamo nu a rămas impasibil la realizarea lui Poli. Evident alb-roșii și-au gustat victoria pe parchet. ”Cred că nu greșesc deloc dacă aș începe cu felicitarea cu litere mari pentru echipa din Timișoara, care azi a avut un joc foarte bn și nu întâmplător a ajuns aici. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Ne-am pregătit și poate am avut mai mult noroc. A fost un spectacol handbalistic, merită felicitate ambele echipe. Eu mulțumesc echipei mele pentru cum s-a bătut și că am ajuns în finală. Poate plusul nostru de experiență a făcut diferența, Poli a arătat și la București că e un adversar redutabil”, a spus și Eliodor Voica, tehnicianul lui Dinamo.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.