UVT Agroland nu dezarmează: încă două obiective pe final de sezon. Ce...

UVT Agroland nu dezarmează: încă două obiective pe final de sezon. Ce spune președintele Horia Cardoș despre posibilele planuri pentru A1

0
DISTRIBUIȚI
Agroland SCM Pitesti (8)
UVT Agroland se concentrează pe planurile și obiectivele de viitor

Formațiile timișorene de volei feminin au ratat promovarea în elită, dar UVT Agroland mai are o speranță. Indiferent însă dacă echipa pregătită de Dan Jitaru va accede sau nu în A1 pe bază de invitație, conducătorul Horia Cardoș anunță că planurile noului club rămân în picioare. De asemenea tinerele componente mai au două obiective pe acest final de sezon, câștigarea competițiilor naționale la cadete și junioare.

”În România bugetele echipelor sunt cu semnul întrebării. Ne-am fi dorit promovarea pe parchet, dar dacă una dintre echipe nu-și fructifică dreptul de a accede vom fi primii pe listă. Vom spune da cu siguranță. Există și posibilitatea ca una din cele zece să să se retragă. Dacă nu, mergem în A2, dar mult mai pregătiți. Avem echipă talentată, foarte tânără, în același timp lipsită de experiență. În jocul cu concitadina noastră nu am avut probleme. Dar echipele din Divizia A2 est au fost mult mai bune, față de cele cu care am jucat noi în A2 vest. Jucătoare cu o experiență bogată. Eu sper ca aceste fete să rămână unite și să reușim cu toate să ne atingem obiectivul de a juca la obiectiv înalt. Vedem în următoarea săptămână să se concretizeze formula. Indiferent de asta vom începe discuțiile cu câteva jucătoare cu experiență. Ca să ne ajute să ne atingem obiectivul. Obiectivul principal e ca aceste fete de 14-15-16 ani să crească frumos ca valoare voleibalistică și să jucăm volei de performanță”, a declarat Horia Cardoș, președintele UVT Agroland Timișoara.

”Dacă ar fi să compar turneul de promovare cu cel de anul trecut, de la Miroslava, nivelul a fost mai ridicat acum… Am toată convingerea că fetele vor rămâne aici.


Am observat o creștere în maturitate. Relațiile între ele au devenit mult mai strânse, unite. Am avut momente de joc foarte frumoase, care au reușit să ridice sala în picioare. Sunt pe un drum bun”, a spus și antrenorul Dan Jitaru.

Horia Cardoș a adăugat că Agroland nu ar avea probleme legate de buget dacă ar fi acceptată pe prima scenă și că proiectul timișorean în volei atrage. ”Proiectul nostru a pornit puțin altfel, încercăm să creștem aceste fete, la care să adăugăm fete experimentate. Aș dori să vorbesc de buget când vom știi liga, avem variante ca să nu avem cel mai mic buget din A1, dar obiectivul ar fi clar în primul an undeva între locurile 5-8 și bugetul se va situa între aceste locuri… Dacă intrăm în A1 foarte multe sportive își doresc să joace la Timișoara. În acești doi ani am demonstrat că ne ținem de cuvânt, indiferent de contractele mici sau mari pe care le avem”, a precizat Cardoș. Răspunsul în privința posibilei participări pe prima scenă e așteptat de timișoreni până la finele lunii mai.

Proiectul UVT Agroland a atras aprecieri din întreaga țară, mai mult, preparatorul echipei, Tiberiu Puta, urmează să plece într-un stagiu de zece zile la lotul național pentru a pregăti ”tricolorele”. Echipa României de volei feminin urmează să fie preluat de Bogdan Paul (SCM Pitești), fostul tehnician al Lugojului.

Două obiective secundare, dar importante, pe final de sezon

Fiind o echipă tânără turneul de promovare a fost abordat și cu o jucătoare care putea ajut la obținerea unei medalii la speranțe, Florina Murariu (U14). ”Echipa de speranțe s-a întors de la Brașov, de la turneul național, dacă nu trebuia să o aducem pe Murariu, am fi mers la pas către aur. Nu am pierdut niciun set în semifinal. Ne-a împiedicat astfel să ajungem la medalii. Ar fi fost o confirmare față de anul trecut. Nu ne-a ieșit pasiența”, a conchis Dan Jitaru.

”În seara aceasta lotul de cadete pleacă la București pentru turneul final. Au fost multe momente în care jucam cu trei cadete, Niță, Murariu și Ungureanu. Mergem cu obiectivul să luăm aurul, se poate întâmpla orice într-un turneu și vom avea de-a face cu patru echipe din București”, a subliniat Horia Cardoș. Timișorencele vor juca la finele acestei săptămâni turneul final la cadete.

Un alt obiectiv e cel de la junioare, unde Agroland s-a calificat de asemenea în turneul final, alături de Bega Timișoara în acest caz. Organizatoarea Tg. Mureș e favorită. ”Echipa Centrului Național de Excelență de acolo adunase tot ce e mai bun, până am apărut noi. Noi i-am bătut în A2. Sigur, suntem puțin nefericiți că nu ne-am îndeplinit obiectivul principal, dar ne dorim două medalii de aur importante”, a concluzionat Cardoș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.