Start de campanie pentru PSD Timiș. Florin Bîrsășteanu și Sorin Grindeanu și-au...

Start de campanie pentru PSD Timiș. Florin Bîrsășteanu și Sorin Grindeanu și-au lipit afișele

1
DISTRIBUIȚI

start campanie psd costi duma (3)

Debut de campanie optimist pentru PSD Timiș, care astăzi, după miezul nopții, a lipit primele afișe electorale. Locația aleasă de candidatul formațiunii pentru șefia Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, și de medicul Florin Bîrsășteanu, care a intrat în cursa pentru fotoliul deținut de Nicolae Robu a fost Filarmonica din Timișoara. Acolo, pe panourile special amenajate, pesediștii au lipit primele afișe cu chipurile lor. Atmosfera a fost întreținută de Grindeanu, care lipind afișul cu Bîrsășteanu a ținut să sublinieze că „sunt foarte gentil”.

Ce strategii au anunţat pesediştii pentru campania electorală

Ulterior, șeful PSD Timiș, a revenit la tonul serios și a declarat că „eu cred că dezbaterea pe proiecte trebuie să fie și în Timișoara și în Timiș principala temă de campanie, e cel mai important lucru pentru cetățeni, dar asta nu înseamnă că toate ideile fanteziste pe care le propune PNL prin primarul Nicolae Robu o să le acceptăm ca teme de dezbatere. Prin teme de dezbatere o să venim cu contraargumente, cu proiecte pe care noi le considerăm fezabile și o să ne scoatem în evidență punctele tari. Slavă Domnului avem destule. Eu sper ca cei care în ultima perioadă, asta însemnând ultimii doi ani, cei care au tăiat niște falii adânci în politică și mă refer aici la domnul primar Robu să își revizuiască comportamentul, pentru că dacă rămâi doar la declarații publice despre cum vrei să faci campanie pozitivă și în următoarele cinci minute faci exact pe dos, înseamnă că ești mincinos”.

Acesta a comentat și despre ieșirea primarului Nicolae Robu la adresa unui cetățean care îl întreba ceva și căruia edilul i-a răspuns că nu este primarul lui pentru că nu l-a votat.


„Ăsta este un lucru grav pentru democrație și sper să își revizuiască comportamentul și sigur vom discuta despre ceea ce este mai bine pentru oraș. În momentul în care ești primar sau vei fi primar sau ești președinte de consiliu județean sau vei fi ești primar sau președinte de consiliu județean pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei care te-au votat. (…) Sigur vom răspunde cu argumente la toate prostiile acestei administrații”, a conchis Grindeanu.

Bîrsășteanu a fost ceva mai succint și a explicat că „eu încerc să îmi fac o campanie centrată pe necesitățile directe, stringente, imediate ale cetățeanului, încerc să fiu atent la necesitățile cetățenilor și nu la ideile fanteziste ale celor de lângă mine sau la cei care se consideră sfătuitorii primarului. Ești primarul tuturor cetățenilor, și a celor din centru, dar mai ales a celor din periferie, acolo unde viața nu este chiar atât de simplă. În toată perioada de precampanie am fost în foarte multe zone ale orașului și am simțit ce vor oamenii. Oamenii vor lucruri simple, normale, vor curățenie, vor siguranță, vor condiții bune în spitale și acces în școli, în grădinițe, sunt lucruri înainte de stadioane de 45.000 de locuri și săli polivalente, metrou sau palmieri. Sigur că sunt frumoase și florile, și Parcul Justiției arată foarte bine, e foarte bine că se fac și aceste lucruri, dar cred că trebuie să schimbăm prioritățile primăriei, care trebuie să fie prioritățile cetățenilor și nu ale primarului”. În lupta pentru fotoliul deținut de Nicolae Robu au intrat nu mai puţin de zece candidaţi.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.