Ambrozia se pregătește să „atace” din nou alergicii din Timișoara. În ce...

Ambrozia se pregătește să „atace” din nou alergicii din Timișoara. În ce zone a crescut deja până la 1,5 metri

0
DISTRIBUIȚI
Ambrozia
Ambrozia de la marginea drumului

Ambrozia crește în voie în zone importante din Timișoara, fără ca municipalitatea să intervină. Pe strada nouă, care leagă Torac de Calea Buziașului, plantele care dau peste cap viețile persoanelor alergice, au ajuns înalte de un stat de om.

„În perimetrul cimitirului din Calea Buziașului, ambrozia atinge 1,5 metri înălțime. Dincolo, pe terenul Bega Group, e ceva mai mică”, arată un cititor PRESSALERT.ro.

Referitor la cimitir, există înregistrate la Primăria Timișoara mai multe reclamații. „Cimitirul din Calea Buziaşului este năpădit de buruieni şi gunoaie. Nu există un minim de interes pentru a tăia iarba, sunt buruieni de un metru, nu există interes să se cureţe gunoaiele sau să se amenajeze toaleta decenta. Taxe plătim, administrator plătit există… Nu pot ajunge la mormântul părinţilor, am făcut sesizări administratorului cimitirului, dar arată tot mai rău pe zi ce trece”, se arăta într-una din ele.

„Ştiu care e situaţia cu acest cimitir, am primit şi noi o sesizare de la o societate comercială.


Am atenţionat administratorul cimitirului şi mi s-a transmis că s-au început lucrări de amenajare şi s-a tăiat iarba”, a precizat, pentru timpolis.ro, Nicolae Cacuci, șeful Compartimentulu Cimitire din cadrul Primăriei Timișoara.

Ambrozie
Ambrozia

Cât privește cosirea ambroziei, primăria nu o va face, ci trebuie realizată de proprietarii sau administratorii terenurilor afectate, care pot fi amendați dacă nu le curăță. „Primăria efectuează operaţiunile de cosire pe terenurile aflate în domeniul public. Vom verifica cele sesizate şi vom lua măsurile care se impun. Vă reamintim că şi porprietarii, persoane fizice şi juridice au obligaţia de a întreţine terenurile din proprietatea lor, în caz contrar fiind pasibili de sancţiuni”, au transmis reprezentanții Direcției de Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.