Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, întâlnire cu tinerii artişti. Cum vor contribui...

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, întâlnire cu tinerii artişti. Cum vor contribui la susţinerea Timişoarei în cursă

0
DISTRIBUIȚI

timisoara capitala europ 1 p

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană s-a mutat în stradă, pentru o zi. Mai exact, luni, vreme de patru ore membrii asociaţiei au avut o întâlnire, într-o cafenea, cu operatorii culturali şi societatea civilă despre activităţile propuse pentru anul 2021.

„Membrii echipei TM2021 au prezentat conţinutul dosarului de candidatură şi l-au concretizat alături timișoreni. Studenţi, instituţii de cultură, operatori culturali, membrii ai societăţii civile şi ai sectorului independent și-au adus propria contribuţie la dosarul de candidatură şi au transmis încrederea lor în potențialul oraşului, discutând deschis despre plusurile şi minusurile programului”, au transmis organizatorii.

Ce s-a discutat la întâlnirea Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană cu tinerii

Simona Neumann, director executiv al asociaţiei a declarat că „întâlnirile de la începutul acestei săptămâni s-au adresat tuturor celor care organizează evenimente în Timişoara şi care au adus, de-a lungul timpului, numele oraşului nostru dincolo de graniţe.


Ne-a surprins plăcut noul val de tineri care nu au ezitat să fie sinceri şi să aducă argumente concrete şi soluţii ce ne pot atrage titlul. Le mulţumim tuturor celor care au trecut pe la sediul de o zi din Piaţa Unirii al candidaturii, ne-au transferat energia şi încrederea lor, dar şi curajul de a continua ceea ce ne-am propus împreună”.

Vă reamintim că dosarul de candidatură pentru selecţia finală va fi depus pe 12 august 2016 la Ministerul Culturii. În perioada 8 – 12 septembrie urmează vizita membrilor juriului european la faţa locului. Interviul final va avea loc la Ministerul Culturii, între 15 – 16 septembrie a.c., urmând ca anunţarea deciziei finale şi a numelui oraşului câştigător să aibă loc în perioada 16 – 17 septembrie 2016. Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost în pericol după ce mai multe luni, asociaţia care se ocupă de dosarul candiaturii nu a primit niciun leu finanţare de la bugetul local şi nici de la cel judeţean. Stoparea finanţării a venit ca urmare a concluziilor unui raport de verificare al Curţii de Conturi în care se arăta că banii alocaţi au fost atribuiţi ilegal. Pentru acest an, Asociaţia va primi 400.000 de lei de la bugetul local şi 800.000 de lei prin Casa de Cultură din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.