Bani cu porția pentru sport, la Timișoara: peste jumătate din dosarele depuse...

Bani cu porția pentru sport, la Timișoara: peste jumătate din dosarele depuse de asociații și cluburi sportive la finanțare, RESPINSE

0
DISTRIBUIȚI
gala sportului (32) asociații și cluburi sportive
Asociații și cluburi sportive cu bani puțini la Timișoara

Bătaie de joc cu finanțările pe bani publici pentru asociații și cluburi sportive. În vreme ce din 2012 până în 2015 au fost alocați circa 2.500.000 de lei pentru finanțarea clubului de fotbal ACS Poli de la bugetul local, micile asociații și cluburi sportive au grave probleme în a accesa fonduri.

Conform unui proiect de HCL postat pe site-ul Primăriei Timișoara, jumătate din cluburile și asociațiile care au aplicat pentru finanțare s-au trezit cu cererile respinse. Conform celor două anexe, mai multe cluburi au avut dosare incomplete fiind astfel neeligibile pentru finanțare. Însă, cu toate că greșelile ar fi putut fi corectate, aplicanții nu au fost contactați de reprezentanții PMT.

Lista dosarelor respinse

Programul Promovarea Sportului de Performanță

Aici s-au trezit cu dosare respins pe motiv de acte incomplete BCM Danzio, care a solicitat 1.185.975 lei aferenți unui proiect pentru dezvoltarea baschetului feminin, CS BC Timba care a solicitat 1.000.000 de lei pentru participarea în Liga Națională de baschet sau Clubul Sportiv Warriors care a solicitat suma de 78.452 de lei pentru diverse activități și competiții.

Și CS AEM Luxten Timișoara a solicitat 100.000 de lei pentru programul Cel mai buni în șah, CS Uninea de Karate din Timișoara a necesitat 272.000 de lei pentru îmbunătățirea nivelului de performanță a membrilor, Clubul Sportiv Bede Shotokan Karate-DO a cerut 20.000 de lei pentru un seminar de specialitate, Clubul Sportiv Zen-Sho a solicitat 121.500 de lei pentru concursuri, Club Sportiv Logos GPG a solicitat suma de 7.000 de lei pentru Cupa Banatului, Asociația Sportivă Club Moto Pascotă Ioan 300.000 de lei pentru un program de descoperire a noilor speranțe în domeniul motociclismului, Asociația Clubul Sportiv de Dans Magnum VRD a cerut suma de 30.000 de lei pentru un Campionat European de Dans Sportiv, Asociația de Dans Sportiv Sportim Dance a cerut 167.000 de lei.

În total au fost solicitate peste 5,5 milioane de lei, însă chiar și asociațiile care au primit finanțări au avut alocări în medie de circa o treime din suma solicitată, astfel că au fost propuși spre alocare 864.000 de lei.

Programul sportul pentru toți

La această secțiune au avut dosare respinse Clubul de Înot Masters din Timișoara, care a solicitat 20.000 de lei pentru diverse proiecte, Asociația Atletic Maraton a solicitat suma de 100.000 de lei pentru concursuri, Clubul Sportiv Asociația Alergotura a cerut suma de 14.000 de lei pentru competiții.


Din totalul solicitat, care a fost de peste 150.000 de lei, au fost alocați 15.000 de lei.

Programul Sportul pentru toți

La această secțiune au fost la fel de multe dosare respinse. Asociația Sportul pentru toți a cerut suma de aproximativ 13.000 de lei pentru diverse programe sportive, Asociația Județeană de Baschet Timiș a avut și ea parte de un dosar respins, prin care cerea 13.000 de lei pentru organizarea unui campionat de minibaschet. Deși asociația Memorialul Revoluției 16 -22 Decembrie 1989 a cerut și ea circa 13.000 de lei pentru diverse competiții, în dreptul ei nu este trecută nicio concluzie, astfel ca nu se știe dacă banii se vor aloca sau nu. Cert este că la acest capitol din cei aproximativ 40.000 de lei solicitați de asociații și cluburi sportive au fost alocați circa 6.000 de lei.

Programul Promovarea Sportului de Performanță a bifat un record, dat fiind faptul că aici toate liceele sau asociațiile care au depus cereri au primit finanțare. Situația nu este însă una exclusiv roz, pentru că din suma solicitată, care s-a ridicat la peste 1.200.000 de lei, au fost atribuiți doar 505.000 lei.

Proiectele au fost jurizate din comisia formată din consilierii locali Ramona Olteanu, Simion Moșiu, Vasile Vesa, Mateescu Ioan, Elena Wolf. Actele care trebuiau depuse la dosar puteau fi vizualizate aici, însă primăria a cerut acte aberante, precum dovada unui alt finanțator sau bilanțul fiscal al asociațiilor înainte de termenul legal de depunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.