Viitorul echipei suporterilor, ASU Politehnica Timișoara, discutat la PRESSALERT LIVE. Ce spune...

Viitorul echipei suporterilor, ASU Politehnica Timișoara, discutat la PRESSALERT LIVE. Ce spune liderul fanilor despre relația cu concitadina ACS VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
sorin brindescu sebastian novovic mihalcea pressalert live (4) ASU Politehnica Timișoara
Sorin Brîndescu (stânga) și Sebastian Novovic, doi dintre cei care au pus umărul la succesul ASU Politehnica Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

ASU Politehnica Timișoara, echipa „adoptată” și crescută de o bună parte a suporterilor alb-violeți începând cu 2012, este campioana seriei a IV-a din Liga a 3-a și se pregătește deja serios pentru sezonul următor din eșalonul secund, chiar dacă mai au de jucat încă un meci în actualul campionat.

Antrenorul Sorin Brîndescu și liderul suporterilor, Sebastian Novovic, au fost prezenți în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde au vorbit despre viitorul clubului.

Principala problemă pentru bunul mers al clubului va fi aspectul financiar, mai ales că odată cu promovarea cheltuielile cresc exponențial. Mai mult, sistemul competițional este în plină transformare, iar în sezonul următor din Liga 2 vor juca 22 de echipe, ceea ce înseamnă multe deplasări lungi, cu cheltuieli mari, pentru ASU Politehnica Timișoara. „Fără partea financiară nu putem exista, este importantă, însă am demonstrat de-a lungul timpului că ne descurcăm și cu bani mai puțini, cu un management corect. Am fost priviți cu neîncredere mai ales de oameni din lumea fotbalului, care nu ne dădeau șanse să avem rezultate în aceste condiții, dar iată că am reușit”, a spus Sorin Brîndescu.

„Pentru sponsorizări sunt discuții pe mai multe paliere, ne-am făcut o proiecție de buget, au fost ședințe, vor mai fi întâlniri. Sunt oameni interesați, Poli atrage, e un brand, pentru un ochi avizat prezintă potențial. Vom vedea pe viitor, e important ca noi să știm să alegem. Mai importantă decât promovarea este stabilizarea clubului. Dacă nu reușim să luptăm la promovare așa cum dorim noi, poate e mai bine să rămânem un an în B, să ne stabilizăm”, a spus Sebastian Novovic.

sorin brindescu sebastian novovic mihalcea pressalert live (2)

Căutarea surselor de finanțare este principala preocupare a celor care conduc destinele ASU Politehnica Timișoara, însă apariția unui investitor miraculos de „tip românesc” este exclusă.


„Suntem cei care dăm viață echipei, nu suntem patroni. «Patron» e un termen restrictiv. E greu să fii patron, și de aceea am încercat să ne înconjurăm de oameni care știu fotbal, oameni ca Sorin și mulți alții, cărora le mulțumim, pentru că au contribuit fiecare la acest drum. Cel mai important în momentul de față este să ne păstrăm principiile cu care am pornit acum patru ani. Nu mai poate să existe un singur om care să dicteze ce se întâmplă cu clubul. Varianta este cea de club al comunității, care să hotărască ce se întâmplă cu echipa. E normal ca primăria să susțină un club de fotbal, se întâmplă în toate țările, pentru că un club este mândria unui oraș, dar asta nu înseamnă doar baniî”, a explicat „Mihalcea”.

ASU Politehnica Timișoara se va baza în continuare pe sursele de finanțare de până acum, însă acestea vor trebui „upgradate”. „Sistemul de membri cotizanți este doar o componentă a bugetului, mai sunt și altele pe lângă, la fel ca la orice club, doar că de acum în colo va fi nevoie să treacă la alt nivel. În peluză nu sunt numai drogați sau bețivi sau huligani sau derbedei, așa cum ne prezintă unii peste tot. Sunt oameni cu studii, buni pe domeniile lor, pe vânzări, pe marketing, pe promovare, pe grafică. În orice domeniu găsim oameni competenți, care au făcut treabă mai bine decât multe cluburi de Liga 1. În momentul în care se discută despre tine, la nivel de marketing, la conferință din străinătate, înseamnă că faci ceva bine. Din 2012 până acum avem peste 2.000 de tricouri vândute, peste 3.000 de fulare, plus brelocuri, calendare și alte materiale, și vom diversifica. Avem surse alternative de venit, pe care multe cluburi nu le valorifică și apoi se plâng că nu au bani și cer de la primărie. Cotizațiile sunt la un nivel rezonabil, după părerea mea ar trebui să rămână la fel și să vină mai mulți membri. Mai sunt și formularele de 2% din profit, avem 1.004 anul ăsta. Anul trecut a fost undeva la 750, am strâns cam 12.000 de euro din asta. E o sursă bună de venit, mai ales că, la firme, cei 2% se transformă în 20%. E o chestie puțin promovată, lumea nu știe că e vorba de impozit pe profit, bani pe care oricum statul îi ia”, a mai spus liderul suporterilor alb-violeți.

Răspunsul acestuia la întrebarea despre o posibilă „combinație” cu ACS Poli, echipa susținută de autorități, a fost tranșant: „La fiecare meci al Politehnicii pe gard stă un steag pe care scrie «exclus fuziuni», deci poziția noastră e clară. E o soluție care nu are nicio logică în acest moment. Palmaresul înseamnă mult mai mult decât o hârtie. Ne-am luptat foarte mult pentru acele hârtii, pentru că noi suporterii am pornit acele demersuri. Până când palmaresul a devenit o monedă de schimb și a încetat să ne mai intereseze”, a spus „Mihalcea”, care a vorbit și despre Universitatea Politehnica, implicată în ambele cluburi. „Fiecare e liber să susțină pe cine vrea și să meargă unde vrea, am spus de la început, lucru valabil atât pentru oameni cât și pentru instituții. La un moment dat ceva va trebui să se întâmple, dar nu știm ce încă”, este de părere președintele Druckeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.