ATENȚIE Un mare spital privat din Timișoara a folosit dezinfectanți diluați de...

ATENȚIE Un mare spital privat din Timișoara a folosit dezinfectanți diluați de la Hexi Pharma. Ce spun reprezentanții unității medicale

1
DISTRIBUIȚI

spital curatenie

Atenție, viitoare mămici! Ministerul Sănătății a publicat, ieri, o listă cu 50 de spitale din întreaga țară în care au fost găsite nereguli în urma testelor care au vizat eficiența dezinfectanților diluați vânduți de Hexi Pharma. Printre unitățile sanitare în care „au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate” se numără și una privată din Timișoara, Spitalul Premiere (Materna Care SRL), în care funcționează, printre altele, o maternitate privată, un centru de medicină fetală și un departament de neonatologie.

De asemenea, Ministerul Sănătății a descoperit nereguli și la Spitalul de Urgență Reșița. Contact telefonic, medicul ginecologic Florin Dorneanu, asociat în cadrul Materna Care, a declarat doar că „vom transmite un punct de vedere oficial în următoarele zile.


Nu știu exact ce s-a întâmplat”.

Ministerul Sănătății a mai anunțat că „pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”.

Vă reamintim că, în ultima perioadă, s-au făcut o serie de dezvăluiri scandaloase în cazul Hexi Pharma, companie care este acuzată că a vândut în spitale dezinfectanți diluați de zece ori, la prețuri de zece ori mai mari decât cele de achiziție.

UPDATE 1 Reprezentanții Spitalul Premiere au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că în condițiile în care există suspiciuni asupra anumitor soluții biocide comercializate în România, „ne punem întrebarea dacă ar trebui să ne îngrijoreze calitatea și eficiența altor produse sanitare pe care le-am putea achiziționa, la fel cum am achiziţionat şi acest produs, fapt pentru care în cadrul spitalului au fost intensificate măsurile de supraveghere epidemiologică pentru prevenirea și combaterea eventualelor evenimente epidemiologice”. Conducerea unității sanitare spune că, imediat după ce în media au apărut primele informații cu privire la dezinfectanții diluați, aceștia nu au mai fost utilizați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.