Avertisment: tinerii care fumează sunt mai predispuși să se drogheze. Cum sunt...

Avertisment: tinerii care fumează sunt mai predispuși să se drogheze. Cum sunt încurajați elevii din Timișoara să renunțe la tutun

0
DISTRIBUIȚI

fumator-baidu-com

Ziua Mondială Fără Tutun este marcată, astăzi, într-un mod inedit de către elevii și profesorii de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. Este vorba de o acțiune împotriva fumatului prin care se dorește transmiterea unui mesaj de încurajare către elevii care nu fumează, să rămână în continuare nefumători, iar pentru cei care au acest obicei, să renunțe.

„Fumatul nu te face mai interesant”

Astfel, astăzi, vor fi împărțite 700 de pliante elevilor din cele 21 de clase V -VIII, ce conțin mesaje care vizează atȃt efectele nocive ale fumatului asupra sănătăţii cȃt şi diverse aspecte sociale. Pentru că prea puțini adolescenți conștientizează efectele negative ale fumatului, iar simpla cunoaștere la nivel teoretic a riscurilor nu este suficientă pentru a-i convinge pe tineri să nu fumeze, pe pliante apar și mesaje care penetrează mai ușor conștiința adolescenților.

Printre acestea se numără “Ai puterea de a rezista presiunii sociale!”, “Fumatul nu te face mai interesant.


Mai interesant este să poţi spune: m-am lăsat”, “Fumatul nu te face mai matur!” sau „Nu te lăsa manipulat”. Pentru că prevenţia ȋncepe de timpuriu, nu au fost uitaţi nici cei mai mici dintre elevi. Celor din clasele I-a, le-au fost pregătite fişe cu activităţi specifice vȃrstei, care au ca scop promovarea unui comportament corect şi sănătos.

“Se ştie că adolescenţii care fumează ţigări sunt mai predispuşi să fumeze marijuana, etnobotanice sau să utilizeze alte tipuri de droguri. Astfel, a reuşi să reduci număul adolescenţilor care ȋncep să fumeze, ȋnseamnă a avea mai puţini viitori adulţi dependenţi de nicotină şi un consum mai mic de droguri ȋn rȃndul adolescenţilor” spune Raluca Grădinaru, membră a Asociaţiei Culturale Iulia Haşdeu OES, unul dintre organizatorii acțiunii de astăzi de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.