Baba Zula, trupa care îmbină muzica tradiţională turcească cu elemente moderne, susţine...

Baba Zula, trupa care îmbină muzica tradiţională turcească cu elemente moderne, susţine un concert la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

babazula1

Melomanii timişoreni vor avea parte de un eveniment deosebit inclus în cadrul festivalului Antagon, alături de o formaţie care reuneşte sonorităţi exotice, Baba Zula.


Trupa care a evoluat în 2013 în cadrul festivalului Plai are un sound psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) şi îmbină muzica tradiţională turcească cu electronica, reggae şi dub, la care adaugă dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru şi desen live, într-un show cu tente ritualice.

Formată în 1996 de Levent Akman (linguri, percuţie, maşini, jucării), Murat Ertel (saz şi alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare şi theremin) şi Cosar Kamçi (darbuka şi percutie), Baba Zula este o formaţie greu de încadrat într-un stil anume. Naiul aminteşte de tradiţia sufi-islamică, clarinetul este un simbol al muzicii ţigăneşti, sazul electric şi o lingura de lemn sunt o busola muzicală spre originile muzicii turcesti pre-islamice sau chiar şamanice, împreună dând naştere coloanei sonore a Istanbulului de azi. Concertul va avea loc în 20 mai La Căpiţe, iar biletele costă 25 lei.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.