BUCURIE în ploaie: ASU Politehnica a sărbătorit promovarea în B printr-o nouă...

BUCURIE în ploaie: ASU Politehnica a sărbătorit promovarea în B printr-o nouă victorie pe ”Dan Păltinișanu”. Alb-violeții au îmbrăcat tricourile de campioni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
asu poli becicherecu (10)
Suporterii lui ASU Politehnica au gustat o nouă victorie pe ”Dan Păltinișanu”. Foto: Adrian Pîclișan

ASU Politehnica Timișoara a avut parte de o ultimă reprezentație pe ”Dan Păltinișanu” în acest sezon. Cu locul în Liga a II-a asigurat suporterii alb-violeți s-au putut bucura, mai relaxat, chiar și printre stropi, de roadele unui campionat ce poate fi considerat fără exagerare istoric. Pentru conformitate a fost ASU Poli – Mama Mia Becicherecu Mic 3-1.

ASU Poli și-a dorit un meci de gală cu Mama Mia pe ”Dan Păltinișanu”. Inițial jocul era cu promovarea pe masă, dar sărbătoarea a fost ”stricată” de adversarele care i-au dus pe elevii lui Sorin Brîndescu mai repede în B prin neputința lor. Ploaia nu i-a determinat pe spectatori să vină în număr mai mare față de jocul cu Hunedoara. În ciuda stropilor însă cinci mii de timișoreni au asistat la ultimul meci acasă în C al alb-violeților. Prezentă la datorie, galeria a desfășurat și o coregrafie cu mesajul: ”Emoții tari, așa a fost să fie / Ca Poli să ne aducă iar acasă – EUFORIE”. Texte ce au încadrat un desen cu stadionul mult iubit.

Pe acest fond oaspeții au avut prima ocazie, spre Peluza Sud. Lovitura liberă a lui Luță, din minutul 9, a trecut puțin peste buturile tânărului Fișteag. La prima șansă mai importantă a gazdelor, Vucea pătrunde și pasează pe jos la golgheterul Bădăuță (min. 13), care îndeplinește o simplă formalitate. Peste doar cinci minute avea să fie 2-0. Acțiunea se repetă, oarecum, Vucea trece ușor de un adversar și îl servește din nou pe Alex Bădăuță, iar acesta alege să trimită cu spatele în plasă. Se părea că ASU Poli zburdă, dar oaspeții au revenit și ei în joc. În minutul 29 Denis Băban arată că talentul se transmite și genetic și înscrie frumos cu un șut de la distanță. Pe finalul reprizei Băban jr. era să egaleze la o respingere greșită care l-a găsit pe Fișteag ieșit din poartă.

Primul succes al lui ASU Poli cu Becicherecu Mic

În partea secundă ASU Politehnica a dominat mai mult și și-a trecut în cont câteva șanse bune de a-și mări avantajul. Marin (48), Gălan, din câțiva metri un minut mai târziu, și o dublă ocazie în minutul 64. Dar nici Ghinescu sau Vucea nu au reușit să-l bată pe Culda. La fel, Bădăuță, cu câteva minute înainte de final, a ratat în două rânduri șansa desprinderii. În ultimul minut avea până la urmă să vină și reușita de 3-1. Bădăuță e faultat în careu de Strango și lui Sulea i se oferă șansa primul gol în tricoul dungat, ex-bihoreanul concretizează și stabilește scorul final.

ASU Poli s-a impus până la urmă cu 3-1 în fața ”pizzerilor”. A fost primul succes al alb-violeților cu Mama Mia în jocuri oficiale. În tur a fost 0-3. Iar la final alb-violeții au primit tricouri galbene de campioni. Pe la finele verii druckerii, intrați acum în teren ca la marile victorii, se așteaptă să revină pe ”Păltinișanu”, de această dată pentru duelurile de B.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Birău, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – Bilia – Vucea (83 Sulea), M. Marin (78 M. Stancu), Țugui, Ghinescu (70 Peter) – Bădăuță (90 D. Codrea). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Mama Mia Becicherecu Mic: Culda (cpt.) – Motreanu, Telescu, Jichici (23 Negruț), Centea – Bîrză, Niță, D. Băban,  M. Muscă (86 Ștrango), Luță (82 D. Croitoru) – Silaghi (77 Ov. Filip). Antrenor: Cosmin Stan.

>

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.