Cele mai frumoase palate, fortărețe, cetăți sau muzee din Europa se prezintă...

Cele mai frumoase palate, fortărețe, cetăți sau muzee din Europa se prezintă la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Ce eveniment unic în țară are loc

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor, hunedoara
Târgul European al Castelelor, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai spectaculoase monumente medievale din Europa, găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, un eveniment unic în România. Este vorba de cea de-a doua ediție a Târgului European al Castelelor, în cadrul căruia vizitatorii se pot întâlni cu reprezentanți ai unor castele, palate, fortărețe, cetăți sau muzee din cinci țări europene.

Ce surprize îi aşteaptă pe vizitatorii Târgului European al Castelelor

În total, 29 de obiective turistice din România, Ungaria, Slovenia, Bulgaria sau Polonia vor fi prezentate în vestul ţării.


Printre acestea se numără și cinci monumente istorice din județul Hunedoara. Și anume, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea medievală Mălăiești – Sălașu de Sus şi Cetatea Devei, scrie Glasul Hunedoarei.

Deschiderea oficială a Târgului European al Castelelor a avut loc ieri, dar acțiunile inedite organizate în cadrul evenimentului continuă și astăzi. Astfel, pentru a intra mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a târgului se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.

De asemenea, membrii Asociației Arche vor organiza o expoziție ce urmărește să demonstreze că reședințele nobiliare – chiar și cele puțin cunoscute publicului larg – pot fi reintegrate în circuitul turistic și economic și pot deveni surse de dezvoltare pentru comunitățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.