Ce și cum trebuie să mânânci pentru ca organismul să-și „revină” după...

Ce și cum trebuie să mânânci pentru ca organismul să-și „revină” după excesele de sărbători

0
DISTRIBUIȚI

salata.legume.carne

Medicii timișoreni îți spun ce să faci ca să nu te îngrași după ce, de Paște, ai mâncat mai mult decât era necesar, pentru că nu te-ai putut abține în fața bunătăților de pe masă.

Nutriționiștii și medicii au sfaturi clare.


„E important să se respecte mesele principale ale zilei – mic dejun, prânz, cina”, arată dr. Ioana Vârtosu.

Ca să ţii lucrurile sub control trebuie să dovedeşti moderaţie şi să iei în considerare anumite sugestii pro-siluetă.

Începe-ți ziua cu un pahar cu apă caldă. Fă exerciţii dimineaţa. Studiile arată că aceia care fac sport dimineața sunt mai puțin atrași de ideea de a da iama în frigider. De luni s-au deschis sălile de sport în Timișoara, iar mulți bănățeni au venit încă de dimineață să se pună în mișcare, pentru un corp sănătos și armonios.

Ia în mod obligatoriu mic dejun, preferabil cereale integrale cu lapte. Fără zahăr.

Pentru masa de prânz alege ce îţi place cel mai mult, când te pui la masă. Să îţi pui în farfurie mai întâi acel fel de mâncare la care ai poftit te ajută să mănânci cu moderaţie.

Mestecă încet. „Să te opreşti din mâncat înainte să te fi săturat complet este cea mai sigură cale să îţi păstrezi silueta”, arată nutriționiștii, vcare spun că durează 20 de minute ca senzația de sațietate, de la stomac să ajungă în creier și să se instaleze.

Mănâncă alimente pline de potasiu. Căpşuni, banane, kiwi, conţin o doză importantă de potasiu, un mineral care contracarează efectul sodiului. Aceste fructe reduc efectele pe care le are sarea din mâncare asupra corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.