Adopția, pusă sub lupă de cercetătorii timișoreni. De ajutorul cui au nevoie

Adopția, pusă sub lupă de cercetătorii timișoreni. De ajutorul cui au nevoie

0
DISTRIBUIȚI

sport copii

Adopția încă are suficiente mistere pentru toată lumea. Un grup de cercetători români încearcă să facă lumină în poveștile celor care au trăit această experiență.

Melinda Dincă, cadru didactic de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara coordonează etapa de cercetare empirică a vieții tinerilor adoptați.


Lect. univ. dr. Melinda Dincă a lansat, vineri, un apel public în acest sens: „Dă voce experienței adopției în cartea Povești de Viață. Concret, în perioada 15 mai – 15 iunie are loc etapa empirică a cercetării științifice «Istorii de viață ale tinerilor români adoptați». Cercetarea cuprinde interviuri biografice cu persoane adulte (în vârstă de +18 ani) care au suferit trauma abandonului și sunt adoptate. Interviurile se realizează sub protecția confidențialității și anonimatului, într-un cadru protejat, demn și riguros științific. La finalul cercetării vom publica volumul «Povești de viață ale tinerilor adoptați» adresat familiilor adoptive, dar si specialiștilor și cercetătorilor”, lectorul universitar.

Persoanele dispuse să spună povestea adopției lor, pot lua legătura direct cu echipa de cercetare, la adresa de e-mail melinda.dinca@e-uvt.ro. Ele sunt invitate, de asemenea, să participe la conferința tematică ce va avea loc pe 2 iunie, la Timișoara, cu participare internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.