Consiliul Județean Timiș, ultimul plen înainte de alegeri. Ce proiecte importante vor...

Consiliul Județean Timiș, ultimul plen înainte de alegeri. Ce proiecte importante vor fi supuse la vot

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (2)

Consiliul Județean Timiș se va întruni în ultimul plen, în formula actuală, înainte de alegerile locale din 5 iunie. Ședința consilierilor va avea loc în data de 31 mai, iar pe ordinea de zi se vor afla mai multe puncte importante.

Ce proiecte se vor afla pe ordinea de zi a plenului Consiliului Județean Timiș

Un prim proiect care trebuie amintit, deși e lipsit de importanță, dat fiind faptul că vorbim de ultimul plen al actualei structuri a CJ Timiș este validarea unui nou consilier. Este vorba despre Elisabeta Spătaru, candidat pe listele PDL în 2012, care a fost propusă de PNL pentru a lua locul lui Marius Martinescu, care a demisionat din partid și a pierdut postura de consilier județean. Un al proiect important este cel care va reglementa modalitatea în care stadionul Dan Păltinișanu va putea fi închiriat.

Pe ordinea de zi a aleșilor județeni se vor afla și două proiecte prin care fostul Mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu și actualul Mitropolit al Banatului, Ioan Selejan, vor primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Timiș, primul dintre ei post-mortem.


Marți aleșii județeni vor vota și aprobarea Monografiei economico-militare a județului Timiș, dar și semnarea unui contract privind modalitatea în care se va face dezinsecția pentru comunele din județul Timiș. În cadrul aceleiași ședințe se va vota și asocierea dintre județul Timiș, Jimbolia și Comloșu Mare pentru cofinanțarea unor cămine pentru persoane vârstnice. Lista întreagă cu proiecte ce vor fi discutate marți poate fi consultată aici.

Vă reamintim că, după alegerile din 5 iunie, Consiliul Județean Timiș va avea o nouă conducere. Dacă în anul 2012 președintele Titu Bojin a fost ales ca și candidat direct din partea PSD, acum cei care au intrat în cursa pentru șefia Consiliului Județean Timiș vor fi votați ca și consilieri județeni, urmând ca în funcție de numărul de voturi obținute de fiecare formațiune politică în parte să se aleagă un președinte al CJT prin formarea unei majorități, majoritate care va rezulta cel mai probabil din alianța între două sau mai multe partide. Cu toate că lupta pentru conducerea CJ Timiș se va da între candidatul PSD Sorin Grindeanu și Alin Popoviciu, omul care a intrat în cursă din partea PNL, candidații UNPR și PMP, Titu Bojin și Roxana Iliescu, vor avea un cuvânt important de spus în ceea ce privește negocierile pentru constituirea unei majorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.