Două fetițe din Timișoara luptă cu o boală cruntă. Cum le poți...

Două fetițe din Timișoara luptă cu o boală cruntă. Cum le poți ajuta pe Aicha și Aleksandra

0
DISTRIBUIȚI
Aicha și Aleksandra au șanse să ducă vieți normale în urma terapiilor periodice la Barcelona
Aicha și Aleksandra au șanse să ducă vieți normale în urma terapiilor periodice la Barcelona

Un tată din Timișoara lansează un apel disperat ca să-și salveze fiica și, odată cu ea, și o altă fetiță cu probleme similare. Cristian Tulbure e părintele unei fetițe de opt ani, din Timişoara care are nevoie vitală să beneficieze de o nouă sesiune de terapie la Barcelona. Aicha a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică după ce a venit pe lume prematur. Pentru a putea avea o viaţă normală, Aicha are nevoie de o mulţime de sesiuni de terapie care o ajută să se recupereze, însă acestea costă.

Aicha și Aleksandra au șanse să ducă vieți normale în urma terapiilor periodice la Barcelona
Aicha și Aleksandra au șanse să ducă vieți normale în urma terapiilor periodice la Barcelona

Marți, tatăl fetiței le-a scris tuturor prietenilor virtuali, cerându-le din nou ajutorul.

„Vă scriu cu o oarecare reținere, dar nu mi-a rămas decât să apelez la voi.


În luna decembrie aţi făcut o minune și s-au adunat toți banii necesari pentru Aicha la terapia din Barcelona și chiar mai mult, deoarece au fost suficienți și pentru terapiile de până acum. Joi plecăm spre o nouă serie de terapii la Barcelona, dar de data aceasta plecăm impreuna cu Aleksandra. Din păcate ne mai lipsesc în jur de 8.500 de lei. Costurile pentru o familie, dacă merge singură, ajung la 16.000 lei pentru o sesiune de terapie. Este o sumă mare, dacă am fi mers individual ne costa mai mult, dar am redus mult costurile, deoarece mergem cu maşina, economisim la transport, stăm cu altă familie din Sighet şi economisim şi la cazare. Aicha este la un pas de a merge singură. Merge singură ţinută doar ținută de o mână. Odată cu îmbunătăţirea pe partea motorie au apărut şi îmbunătăţirile cognitive, a început să vorbească din ce în ce mai bine. Aleksandra după prima sesiune de la Barcelona se ridică aproape singură în patrupedie, menține poziția, sta în fund fără sprijin și cu ajutor stă în genunchi. În decembrie aţi mai adus un ajutor nesperat şi nepreţuit Aichei, şi cu cât a putut fiecare s-au adunat bănuţii. Vă rog iar să vă implicaţi şi să ne ajutaţi ca fetele să beneficieze de noi terapii. Pentru mai mulți dintre voi o sumă cât de mică poate fi şansa fetelor, pentru mine, tatăl Aichei cât și pentru mama Aleksandrei efortul financiar este ca şi imposibil”, este mesajul emoționant al timișoreanului Cristian Tulbure.

Detalii despre Aicha găsiţi şi pe www.aicha.ro iar despre Aleksandra pe www.zambetesivise.ro.

Puteţi dona în contul personal al tatălui Aichei, RO55BTRL03601201S89162XX, telefon 0741372988, sau în contul ONG-ului Asociaţia Copiii, RO 75 BTRL RONCRT 0305723101.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.