Două premii la Festivalul Comediei Românești pentru Teatrul German din Timișoara

Două premii la Festivalul Comediei Românești pentru Teatrul German din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
2. fuchsiada Festivalul Comediei Românești
„Fuchsiada” a impresionat la Festivalul Comediei Românești

Spectacolul „Fuchsiada”, pus în scenă de teatrul german din Timişoara, a fost distins duminică, la gala care a încheiat Festivalul Comediei Româneşti – festCO, ajuns în acest an la a XIV-a ediţie şi care s-a desfăşuat în perioada 21-29 mai sub titulatura „Bucureştiul râde cu festCO”.

Selecţionerul unic al acestei ediţii a fost criticul de teatru Doina Papp, iar juriul, alcătuit din criticul de teatru Octavian Saiu, actorul Adrian Titieni, scenografa Iuliana Vîlsan, actriţa Carmen Tănase şi regizorul Bobi Pricop, a acordat „poemului eroico-erotic şi muzical” al lui Urmuz premiul pentru cea mai bună scenografie şi premiul pentru cel mai bun eveniment teatral, teatrul timişorean adjudecându-şi astfel două din cele şase premii ale festivalului.

„Fuchsiada”, în versiunea germană a lui Oskar Pastior, este o punere în scenă imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete.


Decorul este, de asemenea, conceput de Helmut Stürmer. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Şirli iar coregrafia îi aparţine lui Florin Fieroiu. Costumele sunt creaţia Corinei Grămoşteanu, iar măştile au fost realizate de Ilona Varga Járó. Nu în ultimul rând, proiecţiile video îi aparţin scenografului Andu Dumitrescu. Distribuţia, foarte numeroasă, este alcătuită din aproape toţi actorii teatrului german şi actori invitaţi, dintre care patru actriţe ale teatrului maghiar „Csiky Gergely”.

Cu ocazia decernării acestui premiu, scenograful Helmut Stürmer mărturisea: „Punerea în scenă a proiectului Urmuz a fost un vis de-al meu de foarte mulţi ai şi fără încrederea domnului Lucian Vărşăndan, această aventură nu ar fi avut nici o şansă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.