Elevii de clasa a XII-a din județul Timiș, așteptați să se înscrie...

Elevii de clasa a XII-a din județul Timiș, așteptați să se înscrie la BAC. Care este calendarul examenului

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat 2015 03_resize
Se apropie o nouă sesiune a examenului de Bacalaureat. Foto: Arhivă

Cei aproximativ 5.000 de elevi de clasa a XII-a care învață în școlile din județul Timiș sunt așteptați să se înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Ministerul Educației anunță că înscrierea candidaților are loc în perioada 30 mai – 3 iunie.


Înscrierile se fac atât pentru absolvenții din acest an școlar, cât și pentru cei din promoțiile anterioare care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Candidații care doresc să susțină BAC-ul în acest an se pot înscrie la secretariatele liceelor la care au învățat.

Calendarul examenului de Bacalaureat din acest an

Examenul de bacalaureat din acest an va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15 – 17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16.00 – 20.00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.