Este oficial: Timişoara renunţă la visul fântânii cu jocuri de lumini pe...

Este oficial: Timişoara renunţă la visul fântânii cu jocuri de lumini pe Bega. Cum explică primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI
fantana arteziana din cartierul soarelui03_resize
Arteziana din zona Soarelui rămâne momentan singura fântână cu lumini ctitorită de Nicolae Robu. Foto: Adrian Pîclișan (Arhivă)

Timişoara nu va mai avea fântână cu jocuri de lumini pe Bega. Primarul Nicolae Robu a renunţat la visul său din campania electorală precedentă, astfel că fântâna care ar fi urmat să coste nu mai puţin de 2.000.000 de euro, nu se va mai face. Cel puţin nu în viitorul apropiat şi nu în zona Flora.

Edilul şef, Nicolae Robu, a declarat astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara, că „renunţăm, cel puţin la proiectul iniţial pentru că s-au făcut măsurători de adâncime în zona Flora şi a rezultat că adâcimea este cu mult mai mică decât ne aşteptam noi.


Adâncimea este de la 2,5 la 6 metri, or se ştia că adâncimea la care se va face este de la peste 5 metri peste tot. Acesta este motivul pentru care nu se va face. Noi pentru acea locaţie am făcut studiu de fezabilitate”.

Ce demersuri se fac pentru a compensa eşecul

Pentru a compensa lipsa fântânii de pe Bega, în Parcul Botanic din Timişoara se va amenaja o fântână ornamentală. Proiectul a fost votat de aleşii locali, însă acesta prevede doar pregătiri preliminare, care au în vedere alipirea unei bucăţi din proprietatea Spitalului Municipal la terenul Parcului Botanic. Amenajarea unei fântâni ornamentale în Parcul Botanic nu se poate face fără un studiu de fezabilitate, care să dea liber unei astfel de investiţii. Banii vor veni de la bugetul local, însă pentru acest lucru este nevoie de o rectificare de buget, care cel mai probabil se va face după alegerile locale din 5 iunie şi care poate fi validată sau nu de aleşii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.