EXCLUSIV Primăria susţine că mii de locuri de parcare au fost amenajate...

EXCLUSIV Primăria susţine că mii de locuri de parcare au fost amenajate în Timișoara din 2012 până acum. Vezi cea mai bine plătită lucrare și ce investiții au fost făcute pe strada ta

5
DISTRIBUIȚI
parcare intre blocuri (1)
Parcare între blocuri, în Timișoara

Lipsa locurilor de parcare din Timişoara este o realitate deranjantă cu care şoferii se confruntă zi de zi. Dacă mersul cu mașina în zona centrală devine un coşmar numai la gândul că trebuie să ne învârtim minute bune pe diverse străzi în speranţa că vom găsi un loc liber unde să parcăm, nici atunci când megem acasă lucrurile nu stau altfel. Micile străduţe dintre blocuri sunt şi ele ticsite de autovehicule, iar pe marile bulevarde, după cum am văzut recent, şoferii recurg chiar şi la parcarea maşinilor pe trotuare. Dacă la câştigarea mandatului de primar, în 2012, Nicolae Robu promitea Timișoara va avea nu mai puţin de cinci mari parcări în zona centrală, acum edilul se scuză că de vină ar fi lipsa spaţiului. Cu toate acestea, actuala administraţie susţine că în patru ani a amenajat mii de locuri de parcare între blocuri.

Câte locuri de parcare au fost amenajate în Timișoara din 2012 până în prezent

Astfel, în 2012 vorbim de doar 105 locuri de parcare amenajate în Timişoara, iar suma investitită de la bugetul local este de 96.219 lei. Conform aceleiaşi situaţii, în 2013 au fost realizate nu mai puţin de 1.067 locuri de parcare, adică de zece ori mai multe. Zonele care bat orice record sunt strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (fosta Borzești), unde vorbim de 250 de locuri de parcare, sau bulevardul General Dragalina unde au fost amenajate 190 de spaţii pentru parcare. Astfel, amenajarea de parcări în 2013 a costat nu mai puţin de 951.927 de lei de la bugetul local.

În anul 2014, în Timişoara au fost amenajate nu mai puţin de 1.310 locuri de parcare. Menţionăm că şi aici avem zone unde au fost amenajate un număr extrem de mare de locuri de parcare: 248 pe strada Orion, 159 pe strada Vasile Balmuş sau 249 pe Eroilor de la Tisa. Ca o pură coincidenţă, străzile unde au fost amenajate cele mai multe locuri de parcare sunt în zona Soarelui, acolo unde locuieşte şi Nicolae Robu. Investiţia de la bugetul local se ridică la 1.447.528 lei.

Anul 2015 bate orice record la numărul de parcări amenajate în Timişoara, unde nu mai puţin de 2.002 locuri au fost puse în valoare, pentru ca şoferii să îşi poată lăsa maşinile în condiţii civilizate. Aproape 4.000.000 de lei au fost alocate de la buget către firmele care au făcut lucrări. Vorbim de 2.159.642 lei şi, în plus, în afară de aceşti bani, de cea mai bine plătită lucrare a anului în materie de parcări: 1.168.422 lei daţi de la bugetul local Timişoara către firma Tehnocer deţinută de finul şefului CJT, Titu Bojin, care a realizat 300 de locuri de parcare pe legătura dintre Calea Buziaşului şi Simens.


Practic, lucrarea realizată de Tehnocer a costat aproape cât toate cele peste 1.000 de locuri de parcare amenajate în 2013. În 2016, deşi suntem aproape de jumătatea anului Timişoara se laudă cu 78 de locuri de parcare amenajate, cu suma de 245.459 lei. În absenţa unei situaţii din teren, facem apel la cititorii noştri să ne sesizeze neconcordanţele dintre situaţia din oraș şi situaţia pe care PRESSALERT.ro a primit-o în exclusivitate de la Primăria Timişoara.

Situația locurilor de parcare amenajate de Timpark

Aşa cum se ştie, Timişoara are un sistem de gestionare a parcărilor cu plată, denumit Timpark. Deşi tarifele practicate nu au creascut deloc în ultimii doi ani, banii realizaţi din exploatarea locurilor de parcare ar fi trebuit să fie folosiţi pentru amenjarea de locuri de parcare. Investiţiile însă sunt unele extrem de mici, dacă ne raportăm la un oraş de talia Timişoarei. Vorbim de 564 de locuri de parcare amenajate cu suma de 2.687.169 de lei, în aceşti patru ani. Mei merită să menționăm că în cazul tuturor locurilor de parcare amenjate, vorbim de asfaltare și trasarea unor linii albe pentru demarcarea spațiilor și nu de parcări construite de la zero.

În galeria foto de mai jos puteți vedea anexa cu denumirile străzilor și numărul de locuri de parcare.

5 COMENTARII

  1. Ce locuri de parcare frate?Unde sunt astea? Medicul oftamolog mi-a zis ca vad bine, deci clar nu e din vina mea ca nu le gasesc. Faptul ca a trasat 10 linii albe pe o strada, asta inseamna ca a facut parcari?Domnule, cand ajung acasa ma invart jumate de ora ca sa pot gasi un loc de parcare.La fel si cand merg la servici, nimic, stai si te incarti pe strazi mai bine d ejuma de ora ca sa gasesti un locsor unde sa parchezi masina.Rusine!!!!

  2. deci..cred ca locuri de parcare sunt doar pe hartie pentru ca ma invart cu masina de innebunesc,nu gasesc altceva decat muncitori,gropi si nu se intampla nimic decat sa ma enervez si ma intreb unde sunt acele mii de locuri de parcare??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.