EXCLUSIV Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, știe data când va ieşi la...

EXCLUSIV Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, știe data când va ieşi la pensie. Vezi ce ultimă misiune mai are

2
DISTRIBUIȚI

cojocari mana

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a decis când se va pensiona.

Devenit un personaj legendar, un nume cu este asociată nu numai insituţia de pe Loga, dar şi multe afaceri precum vânzarea caselor din centru către ţigani sau finanţarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timişoara, Cojocari se va retrage din activitate anul acesta, la împlinirea vârstei de 65 de ani, atunci când legea îl obligă să iasă la pensie.

Ieri, la şedinţa Consiliului Local al Timişoarei, Cojocari a refuzat să semneze de legalitate patru proiecte, după ce a acuzat că aplicarea legilor din România nu mai prezintă o certitudine că peste câţiva ani nu poţi fi pus sub acuzare că ai încălcat legea.


Contactat de PRESSALERT.ro pentru a ne spune când se va retrage din activitate, Cojocari ne-a declarat că „la 1 august mă pensionez. Atunci mă obligă şi legea să mă retrag. Dacă mă lasă în pace şi cei de la DNA, mai trebuie doar să instalez noul consiliu şi am terminat cu tot. Apoi mă pensionez. Nu ştiu cine va veni în locul meu, asta e treaba domnului primar să decidă”.

Vă reamintim că secretarul Ioan Cojocari a fost trimis în judecată alături de alţi angajaţi din Primăria Timişoara pentru finanţarea ilegală a Politehnica Timişoara patronată de Marian Iancu. Imediat după decizia justiţiei, primarul Nicolae Robu a promis că secretarul va fi suspendat după ce organele de anchetă trimit o înştiinţare către Primăria Timişoara. Acest lucru nu a avut încă loc.

2 COMENTARII

  1. Fratica, pai nu te poti pensiona. Sa-ti spun de ce? Pentru ca fiind trimis in judecata pentru fapt penal savarsite in legatura cu functia detinuta, adica cu serviciu, matale esti sub incidenta institutiei suspendarii de drept din functie. Asta est buba.
    Consecinta suspendarii de drept din functie se intinde si asupra drepturilor salariale si a celorlalte elemente salariale, in sensul ca sunt suspendate si acestea, Lg 188 stipuland ca in cazul achitarii sa incetarii procesului penal, functionarul public isi redobandeste drepturile salariale incepand cu data suspendarii, adica in mod retroactiv.
    In concluzie, fiind suspendat de drept, se opreste cursul vechimii in munca si astfel nu mai ajungi sa indeplineasti conditia de vechime pentru pensionare. Deci… mai ai de asteptat.
    Pe de alta parte, pe acelasi rationament si in baza aceleiasi institutii ma intreb CE MAI CAUTI IN PLEN??? Trimiterea matale in judecata (dos 2842/30/2016 TRIB. TIMIS) este de notoritate publica, iar dupa cum probabil cunosti (ca doar esti ditamai juristul) exista un principiu de drept potrivit caruia FAPTUL NOTORIU NU TRBUIE DOVEDIT (PROBAT), astfel ca in ceea ce te priveste pentru incidenta suspendarii de drept a functiei pe care o detii, NU MAI SUNT NECESARE ALTE FORMALITATI.

    • Fratica!mai studiaza.dupa N.C.P.C exista o camera preliminara,adica procesul lui cojocari inca nu a inceput, acesta e motivul pentru care a fost si probabil o sa-l mai vezi in plenul C.L.T. Mai lasa 188 la o parte fiindca am inteles ca-l cunosti mai studiaza si alte legi inainte sa vorbesti tampenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.