Decizie FRF după moartea lui Ekeng: partidele din Liga 2 și 3,...

Decizie FRF după moartea lui Ekeng: partidele din Liga 2 și 3, amânate. ASU Politehnica, printre echipele care nu mai joacă în acest weekend UPDATE

0
DISTRIBUIȚI
Omagiul suporterilor pentru Ekeng
Suporterii i-au adus un omagiu lui Patrick Ekeng. Foto: Facebook / Dinamo

Fotbalul românesc e în doliu în acest weekend după decesul camerunezului Patrick Ekeng de la Dinamo. Ca urmare a tragediei Federația Română de Fotbal a decis în noaptea de vineri spre sâmbătă ca toate jocurile rămase de disputat în acest weekend în Liga 2 și 3 să fie amânate. Două echipe din Timiș aveau meciuri programate sâmbătă în Seria a IV-a a Ligii a III-a, e vorba de ASU Politehnica și CSM Lugoj, care trebuiau să joace în deplasare la Ineu, respectiv Hunedoara.

Moartea fotbalistului de 26 de ani a șocat fotbalul românesc. Patrick Ekeng a fost introdus în teren în meciul Dinamo – Viitorul din Liga I și a căzut secerat pe gazon în minutul 70. Jucătorul a fost transportat la spital, unde manevrele de resuscitare nu l-au putut ajuta.

FRF a luat imediat după această veste prima decizie, amânarea finalei Cupei României, în care Dinamo va juca cu CFR Cluj.


De asemenea, s-a decis apoi și amânarea jocurilor din Liga a II-a, a III-a, precum și din campionatele naționale de juniori, partidele de futsal și cele de fotbal feminin rămase de disputat în acest final de săptămână.

”Finala Cupei României 2015/2016, programată pe 10 mai 2016, se amână și va fi disputată la o dată ulterioară, ce va fi fixată împreună cu reprezentanții cluburilor finaliste.

Toate meciurile din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal în acest final de săptămână, din Liga 2, Liga 3, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de futsal și fotbal feminin, vor fi, de asemenea, amânate. Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal”, se arată în comunicatul FRF.

Deocamdată nu s-au anunțat datele în care se vor disputa aceste jocuri amânate. ASU Poli trebuia să evolueze azi, de la ora 18, pe terenul Ineului, în timp ce Lugojul avea meci la Hunedoara. Vineri, în C4 (etapa 26) s-au înregistrat rezultatele: Pandurii II – Filiași 5-0, Sebiș – Cugir 0-2, Ighiu – Giarmata 1-1, Deva – Cisnădie 2-0 și CSU Craiova II – Mama Mia Becicherecu Mic 4-2. Ighiul și Cugirul se află în urma acestor rezultate la un punct în spatele timișorenilor, dar și cu două, respectiv un meci în plus jucat.

UPDATE Jocurile din cadrul Ligii a 3-a programate inițial în data de 07.05.2016 se vor disputa în data de 14 mai 2016, anunță FRF. Programul competițional al Ligii a 3-a urmează astfel a fi devansat cu o săptămână, respectiv ultima etapă din cadrul campionatului național Liga a 3-a urmând a se desfășura în data de 4 iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.