Fundă umană și lumânări aprinse în Piața Unirii din Timișoara în memoria...

Fundă umană și lumânări aprinse în Piața Unirii din Timișoara în memoria tinerilor care au murit de SIDA. Câți bolnavi sunt în vestul țării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
memorialul lumanarilor aprinse
Candele aprinse in memoria romanilor care au murit din cauza SIDA.

Timișorenii care au trecut, în această seară, prin Piața Unirii au fost încurajați să fie alături de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA. De asemenea, oamenii au aprins câte o candelă în memoria sutelor de tineri din România care nu au reușit să iasă învingători din lupta cu această boală. În total, zeci de mici candele roșii au fost așezate în formă de fundă în Piața Unirii, iar mai mulți voluntari au format o fundă umană în jurul candelelor, în jurul orei 20.30.

Câţi tineri din vestul ţării sunt diagnosticaţi cu SIDA?

Totul în cadrul unei noi ediții a „Memorialului Lumânărilor Aprinse”, organizat de Asociația Română Anti-SIDA. Otiliza Lăzărescu, din partea ONG-ului, ne povestește că doar anul trecut 170 de tineri din România au murit din cauza SIDA. De asemenea, în 2015 au fost diagnosticați cu virusul HIV în jur de 700 de persoane. Totodată, 800 de pacienți din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara se află în evidențele medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

memorialul lumanarilor aprinse
Funda umana in Piata Unirii pentru bolnavii cu SIDA.

„Memorialul Lumânărilor Aprinse este o sărbătoare internațională care este marcată în fiecare a treia duminică din luna mai.


În fiecare an se comemorează persoanele care au murit de complicațiile HIV/SIDA”, a precizat Otilia Lăzărescu. În jurul orei 21.30, voluntarii s-au deplasat pe malul Begăi, de unde au lansat candele aprinse, ca un omagiu colectiv românilor decedați din cauza SIDA.

Potrivit statisticilor, la nivel mondial trăiesc în prezent 34,3 milioane de persoane infectate cu virusul HIV şi aproximativ 32 milioane de persoane au decedat din cauze asociate bolii SIDA, media anuală a deceselor la nivel mondial este de două milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.