Ghid informativ pentru anveloparea blocurilor la Timişoara. Ce schimbare majoră anunţă municipalitatea

Ghid informativ pentru anveloparea blocurilor la Timişoara. Ce schimbare majoră anunţă municipalitatea

0
DISTRIBUIȚI

anvelopare-blocuri

Veşti bune legate de anveloparea blocurilor din Timişoara. Noul ciclu european de finanţare permite alocarea de bani pentru reabilitarea termică a imobilelor, astfel că asociaţiile de proprietari care sunt interesate pot aplica pentru a obţine fonduri. Administraţia oraşului pregăteşte şi un ghid care să îi ajute pe cetăţeni.

Timişorenii vor primi informaţii importante legate de anveloparea blocurilor

`Săptămâna viitoare asociaţiile de locatari vor primi din partea primăriei ghidul referitor la anveloparea blocurilor pe fonduri europene. Am cerut Direcţiei de Dezvoltare să elaboreze un ghid plecând de la ghidul naţional. Am primit draftul, se vor face câteva revizuiri pentru a rămâne cât mai scurt, numai cu informaţiile esenţiale, altminteri este bine făcut.


Vom distribui ghidul către asociaţiile de proprietari şi aşteptăm din partea asociaţiilor de proprietari să ne transmită solicitări de includere a blocurilor lor în programul de eficientizare energetică ce cuprinde şi anveloparea sau mai ales anveloparea printre operaţiile care se vor executa. (…) Îi rog pe cetăţeni să se informeze şi să vină cât mai prompt cu solicitări de includere a blocurilor lor în programele de anvelopare cu fonduri europene şi vom accepta în programe şi blocuri care nu sunt pe străzile principale. După cum ştiţi, pe primele proiecte pe care le-am generat şi implementat pe fonduri europene, am impus condiţia ca blocurile să fie pe arterele de maximă vizibilitate ale oraşului. Acum se vor accepta şi cereri de finanţare venite şi pentru blocurile care nu sunt situate pe arterele de maximă vizibilitate ale oraşului”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Proiectul în valoare de 10.000.000 de euro care prevedea reabilitarea termică a 50 de blocuri s-a dovedit a fi un eşec din cauza faptului că Primăria Timişoara a oferit unei firme liberale contractul pentru elaborarea indicatorilor tehnico-economici. Ulterior firma nu a fost mulţumită de suma negociată, acuzând că a munca prestată valorează mai mulţi bani. Când administraţia Robu a refuzat să achite o suma suplimentară, s-a ajuns la proces şi astfel lucrările au fost şi ele întârziate. Până acum circa 30 din cele 50 de blocuri au fost finalizate, iar din cei 44.000.000 milioane de lei aferenţi valorii proiectului circa 14.000.000 de lei vor fi achitaţi de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.