Giumbuşlucuri electorale marca 2016

Giumbuşlucuri electorale marca 2016

2
DISTRIBUIȚI

zv-640x640

S-au dus vremurile când pomenile electorale de pe plaiurile noastre erau „la vedere“. Chermezele cu mici şi bere pe gratis pentru tot poporul au fost înlocuite treptat cu acţiuni mai sofisticate, gândite cu mare atenţie de unii oameni care se pricep la treburile acestea.

Trăim în plină campanie electorală. Una care la prima vedere pare mult mai liniştită decât în anii trecuţi. O campanie electorală care  aduce la lumină o serie de metehne neaoşe, cu care politicienii care vor să ne conducă pe viitor ne aburesc de fiecare dată. Dacă mai demult indivizii care ne conduc destinele încercau să „îmbuneze“ electoratul cu fel şi fel de ospăţuri „la vedere“, acum vremurile s-au mai schimbat. Niţel. Scopul este acelaşi. Imaginea. Odată cu dezvoltarea industriei de advertising şi marketing, şi metodele folosite în acest domeniu s-au diversificat.

Pe plan muzical, recent am avut cea de-a doua ediţie a festivalului Timişoara Rocks.


Manifestare care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna decembrie, dar fiindcă la început de iunie timişoreanul trebuie să pună o ştampilă, acţiunea s-a mutat. Desigur, au existat numeroase explicaţii oficiale. Pe care unii le înghit pe nerăsuflate. Am mai avut şi Ziua Tineretului şi Ziua Pensionarului şi multe multe alte giumbuşlucuri. Fiindcă nu-i aşa, viaţa e un circ şi poporul are nevoie de distracţie. În fiecare campanie electorală suntem duşi cu zăhărelul. Brusc, politicienii apar prin cartiere, se repară străzi şi altele.

Tot din acest capitol al giumbuşlucurilor electorale face parte şi ştirea conform căreia ONG-urile culturale din Timișoara au reușit să ajungă la un acord cu reprezentanții municipalității. După o primă întâlnire la care oficialităţile nu au participat, a venit şi episodul doi. În care reprezentanţii oraşului, în frunte cu primarul Timişoarei au „căzut la pace“ cu sectorul independent. Carevasăzică s-au făcut promisiuni. Că va exista o rectificare bugetară. Că se va iniţia un consiliu consultativ. Că activitatea Casei De Cultură se va moderniza.

Ideea este că Timişoara se confruntă cu aceste probleme (evident, şi multe altele), nu de ieri. În trecut au mai existat şi alte campanii în cadrul cărora operatorii culturali au fost asiguraţi că vor avea parte de tot sprijinul. Şi probabil că la următoarea campanie, tema va reveni pe tapet. Până una alta, rămânem cu giumbuşlucurile electorale marca 2016. Şi ne distrăm cu ele. Sau nu?

2 COMENTARII

  1. Vorbiti despre Deta?Cam asa se intampla si aici.Se munceste „in draci”.Nu conteaza calitatea, ci cantitatea.Si…colac peste pupaza…miercuri ne culturalizam.E bine.Ca n-am mai facut-o decembrie.:))

  2. Timişoara Rocks n-a fost organizat de rockeri ci de oamenii Plai, care inca de pe vremea lui Ciuhandu cu asta se ocupa – servicii politice. de asta le si merge atat de bine, 3 festivaluri + centru cultural. in timp ce TOTI ceilalti organizatori se zbat sa supravietuiasca cu greu. pare ca sa fii pe mana cu sistemul si sa speli puterea pe picioare a ramas singura varianta. dictatura banului face coloanele poate mai unduioase decat in comunism – de ce te miri Zoltan Varga?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.