Guvernul încearcă să găsească soluții pentru a crește numărul specialiștilor din IT....

Guvernul încearcă să găsească soluții pentru a crește numărul specialiștilor din IT. Ce anunț a făcut un secretar de stat în Ministerul Economiei, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
seminar ccia timis
Seminar organizat de CCIA Timiș dedicat dezvoltării sectorului IT&C.

Guvernul încearcă să găsească soluții astfel încât firmele din domeniul IT din România să aibă suficienți specialiști, asta în condițiile în care există o problemă în ceea ce privește forța de muncă. Manuel Costescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a fost prezent, astăzi, la Timișoara pentru a participa la un seminar dedicat promovării și creșterii vizibilității industriei IT&C în rândul investitorilor străini și al exporturilor.

Cum poate crește numărul de IT-iști din România

Manuel Costescu a precizat că, la începutul lunii mai, a fost inițiat un program dedicat sectorului IT intitulat „Luna și Industria”. „Noi ne gândim la sectorul IT ca o orizontală pentru celelalte industrii. La Timișoara, în mod concret dorim să vorbim despre integrarea sectorului IT în cadrul industriei auto. Sectorul IT s-a dezvoltat enorm în ultimii zece ani.


Acum, oamenii din sectorul IT încep să fie specialiști în partea de cercetare și de dezvoltare din celelalte industrii și se integrează în ele. Guvernul în sine dorește să promoveze ideea de cercetare și dezvoltare chiar și prin facilități fiscale. Facilitățile fiscale care au existat în trecut în zona IT-ului ar putea fi extinse către sectorul de cercetare-dezvoltare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, la Timișoara.

Manuel Costescu mai spune că se încearcă găsirea unei soluții astfel încât criza forței de muncă în domeniul IT să dispară. „Am ajuns la un nivel la care am integrat toată forța de muncă din domeniul IT-ului și am dori să se dezvolte mai mult. Este un sector care crește atât de puternic, a găsit un mediu foarte bun în România, dar se doresc chiar mai mulți specialiști. Din această cauză, noi lucrăm foarte strâns și cu universitățile și încercăm să înțelegem care ar fi metodele pentru a crește numărul de IT-iști. Dacă ne gândim la specialiștii în IT, ei doresc să poată să le fie diplomele acceptate dacă studiază în străinătate. Multe firme de IT acceptă și includ specialiști din străinătate, români plecați în străinătate ale căror diplome trebuie să fie acceptate și recunoscute foarte rapid pentru a se putea integra. Trebuie găsite metode, se poate dezvolta o structură care să dea naștere la mai mulți IT-iști”, a mai explicat secretarul de stat în Ministerul Economiei.

Seminarul „IT&C meets Automotive” a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și ARIES Timișoara. La eveniment au participat jucători relevanți din industria IT&C și Auto, autorități publice, universități, agenții de dezvoltare regională și start-up-uri. „Felicităm inițiativa Guvernului României de a promova industriile alături de celelalte sectoare prioritare pentru anul 2016. Vom mai desfășura acțiuni cu scopul sprijinirii mediului de afaceri în județ pe cele două sectoare care contribuie din plin la dezvoltarea regiunii”, a precizat Octavian Culda, directorul Departamentului Programe și Finanțări din cadrul CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.