Hackerul arădean Guccifer pledează vinovat în fața autorităților americane

Hackerul arădean Guccifer pledează vinovat în fața autorităților americane

0
DISTRIBUIȚI
Marcel Lehel Lazăr aka Guccifer
Marcel Lehel Lazăr aka Guccifer

Arădeanul Guccifer, hackerul acuzat că a accesat un server privat de mail al lui Hillary Clinton, urmează să pledeze vinovat, la audierile de azi, pentru spargerea mai multor conturi ale unor politicieni americani, printre care Colin Powell, arată NBC News.

Marcel Lehel Lazăr, 44 de ani, din Sâmbăteni, Arad, a fost arestat în 2013 și, între timp, extrădat în SUA, la cererea autotirăților de peste ocean.

Un purtător de cuvânt al procuraturii federale din Virginia a confirmat luni că este aproape de finalizare o înţelegere cu Guccifer şi acesta ar putea pleda vinovat miercuri dimineaţă, când are loc următoarea audiere din proces.

Guccifer şi-a asumat spargerea conturilor de internet ale familiei fostului preşedinte George W.


Bush. El a dat publicității picture ale fostului președinte, inclusive un autoportret al acestuia, în cadă. Tot Guccifer a fcut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste şi fotografii pe care comisarul european Corina Creţu i le-ar fi trimis lui Colin Powell în perioada 2010 – 2011.

Hackerul a fost condamnat în România la o pedeapsă de şapte ani de închisoare, rezultată dintr-o sentință de 4 ani de detenție pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, cumulată cu o alta, mai veche (primită cu suspendare), pentru violarea poștei electronice în cazul altor vedete autohtone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.