Misiune contra cronometru pentru sute de programatori, la Timișoara: au la dispoziție...

Misiune contra cronometru pentru sute de programatori, la Timișoara: au la dispoziție 50 de ore să realizeze un proiect IT inovativ, la HackTM 2016

0
DISTRIBUIȚI
hacktm2016
HackTM 2016 are loc la Timișoara în acest sfârșit de săptămână.

Timișoara devine, în perioada 20 – 22 mai, capitala IT a Europei. Peste 500 de persoane participă la HackTM 2016, cel mai mare maraton IT din sud-estul continentului. În total, aproximativ o sută de echipe alcătuite din pasionați de programare vor avea la dispoziție 50 de ore să realizeze un proiect inovativ. Nu înainte de a lua parte la o serie de prezentări tehnice și de dezvoltare personală susținute de speakeri din întreaga Europă cu scopul de a le oferi participanților cât mai multe posibilități de a învăța despre ce înseamnă să duci la capăt un proiect.

Tehnologii noi, prezentate la HackTM 2016

„Participanții s-au înscris în cadrul a opt categorii de concurs: Smart City, Education, Game Development, Robots, IoT (Internet of Things), eHealth, FinTech, Open.


HackTM reprezintă, de fapt, o adunătură de programatori care dezvoltă proiecte din pasiune. Vineri, în jurul orei 18.00, participanții își vor prezenta ideile, iar apoi încep munca efectivă. După 50 de ore, duminică, vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie, iar cel mai impresionant proiect va primi titlul HackTM Winner 2016”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Anna Boros, coordonatorul HackTM 2016.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este deschis oamenilor de toate vârstele pasionați de tehnologie și își propune să promoveze spiritul de colaborare. De asemenea, în cadrul HackTM 2016 vor fi prezentate tehnologii noi, dar și echipamente hardware care pot fi programate să funcţioneze în moduri inovative, ca de exemplu pentru a realiza încuietori de uşi controlate de la distanţă sau toalete publice futuriste, care să comunice firmei de salubrizare când trebuie golite.

HackTM 2016 are loc la Cantina UPT din Complexul Studențesc din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.