Horia Colibășanu a cucerit pentru a doua oară vârful Manaslu din Himalaya,...

Horia Colibășanu a cucerit pentru a doua oară vârful Manaslu din Himalaya, unul dintre cei mai periculoși munți din lume

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Performanță remarcabilă obținută de Horia Colibășanu. Alpinistul timișorean a reușit, astăzi, să cucerească pentru a doua oară vârful Manaslu din Himalaya, unul dintre cei mai periculoși munți de peste 8.000 de metri din lume. „Informație de ultim minut: astăzi, Horia Colibășanu a stat pentru a doua oară în viață pe vârful Manaslu (8.163 m.). Dar e prima oară când îl așteaptă în tabăra de bază un cameraman român. Are cu cine să împartă bucuria! În curând și cu voi deci”, au scris pe Facebook cei care administrează pagina „Superhombre”, documentarul care urmărește aventurile lui Horia Colibășanu în Himalaya.

Horia Colibășanu și colegul său din Slovacia, Peter Hamor, au atacat vârful pe ruta standard (nord-est). Echipa slovaco-română a început ascensiunea spre vârful Manaslu pe 4 mai.


Intenția alpiniștilor era să urce direct, singurele tabere fiind pentru a se hidrata și odihni. Dar ninsorile, ceața și lipsa de vizibilitate le-au stricat planuri inițial și i-au întors din drum, alpiniștii preferând să coboare și să aștepte, din nou, o „fereastră” de vreme bună. Horia Colibășanu și Peter Hamor au reușit să cucerească vârful Muntelui Manaslu fără șerpași și fără rezerve de oxigen, ca de obicei.

muntele manaslu

Vă reamintim că Horia Colibășanu a urcat cu succes Muntele Manaslu din Himalaya în anul 2006, pe ruta standard, avându-l atunci ca partener de coardă pe spaniolul Iňaki Ochoa de Olza (1967 – 2008). Manaslu (8.163 m) este considerat unul dintre cei mai periculoși munți de 8.000 de metri din lume, având o rată a mortalității alpiniștilor care încearcă escaladarea de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848 m), cel mai înalt și „promovat” munte din lume.

Horia Colibășanu este alpinist pur, se cațără fără oxigen artificial (în butelii) și fără șerpași/ghizi de altitudine (experți care ghidează clienți, cară echipamentul, echipează traseul și preiau riscuri). Timișoreanul are cele mai multe vârfuri de 8.000 de metri atinse din România, șapte, printre care se numără K2 (8.611 m), Annapurna (8.091) și Dhaulagiri (8.167 m), aflate în Top 5 vârfuri de 8.000 de metri mortale din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.