Alpinistul timișorean Horia Colibășanu urcă astăzi pe Manaslu, unul dintre cei mai...

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu urcă astăzi pe Manaslu, unul dintre cei mai periculoși munți de peste 8.000 de metri din lume

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1850261708">
spre-varf
Horia Colibășanu și Peter Hamor urcă la peste 8.000 de metri. Sursa foto: http://horiacolibasanu.com/

Horia Colibășanu și Peter Hamor au de gând să urce, astăzi, pe Muntele Manaslu. Informația a fost transmisă, ieri, de alpinistul timișorean, prin telefonul cu satelit. Este prima fereastră de vârf pe Manaslu în acest sezon marcat de ceață, ninsoare și vânturi puternice.

Echipa slovaco-română a revenit în tabăra de bază după câteva zile de așteptare în Samagaun, un sat din zona Gandaki, aflat în vecinătatea Muntelui Manaslu. Echipa urcă acum pe ruta standard (nord-est), deschisă de japonezi în 1956, fără șerpași și fără oxigen artificial, considerat „doping”. Însă miza finală a acestei expediții este deschiderea unei rute noi spre vârf, pe fața nordică.

muntele manaslu

Vă reamintim că Horia Colibășanu a urcat cu succes Muntele Manaslu din Himalaya în anul 2006, pe ruta standard, avându-l atunci ca partener de coardă pe spaniolul Iňaki Ochoa de Olza (1967-2008).

Manaslu (8.163 m) este considerat unul dintre cei mai periculoși munți de 8.000 de metri din lume, având o rată a mortalității alpiniștilor care încearcă escaladarea de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848 m), cel mai înalt și „promovat” munte din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.