Ion Răducanu: ”Timișoara e un oraș prost gospodărit”. Cum vede candidatul UNPR...

Ion Răducanu: ”Timișoara e un oraș prost gospodărit”. Cum vede candidatul UNPR la primărie dezvoltarea municipiului de pe Bega VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ion raducanu (6)

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ion Răducanu, candidatul UNPR pentru Primăria Timișoara, și-a prezentat viziunea pentru dezvoltarea orașului, bazată pe apelarea la specialiști din diverse sectoare. Deputatul a spus că municipiul de pe Bega a stagnat, mai ales în ceea ce privește cartierele mărginașe, și a rămas totodată în urma altor municipii importante, în ciuda propagandei administrației Robu.

Ion Răducanu a decis să candideze din nou, pentru UNPR, și consideră că atitudinea îl caracterizează. ”Întotdeauna am luat atitudine, încă de când eram prefect am avut atitudine față de hoții din piețe, dn aeroport, problemele din Kuncz, am spus cu tot curajul ce cred că e bine și ce nu… M-am pus la dispoziția alegătorilor de două ori… Cine mă cunoaște și ca prefect și om de afaceri, ca om între oameni, mă votează. Am venit alături de Bojin, pentru că el e cap de listă, eu sper să adunăm cât mai mulți consilieri. Nu vreau decât să continui să-mi expun atitudinea față de ce e făcut rău în Timișoara, față de ce se laudă unii că au făcut și nu au făcut. Dacă alegătorii consideră că spun adevărul sau îmi vor da un dram de încredere în plus, foarte bine”, a declarat Ion Răducanu la PRESSALERT.ro.

”Tmișoara are foarte multe probleme. E al treilea municipiu, cred, ca populație, și județul e primul ca suprafață din țară. Timișoara a rămas în urma celorlaltor municipii mari din țară. Deși în epoca cealaltă eram cel mai căutat oraș. Pentru că aici e vestul. Azi nu putem spune așa. Timișoara în 26 de ani nu s-a realizat un obiectiv de referință. Pentru că eu nu îl văd. Ar trebui înalțat de la pământ în sus. Am văzut câteva sub pământ dar care n-au rezolvat nimic. Timișoara e un oraș prost gospodărit în continuare, exceptând centrul orașului. Până la Podul Mihai Viteazu și până la Iosefin e bine… Dar eu zic să intrăm dinspre Lugoj, arată dezolant, dezastruos, și pe dreapta și pe stânga crezi că ești undeva precum Tunisia, prin nordul Africii pe undeva. O casă cade, una vai de capul ei. Dacă ajungem în Kuncz suntem într-o mahala, cum sunt cele din jurul marilor metropole. Mahala care a rămas cum am lăsat-o eu când am plecat din prefectură în 2004, când am făcut asanare, dar nu s-a făcut nimic, le-a băgat o conductă pe câteva străzi doar, i-a lăsat așa, fără intabularea caselor, fără buletine, fără plan cadastral, vai de capul lor de amărâți. Ne ducem în Fabric, unul dintre cele mai vechi cartiere, sunt cel puțin 10-12 clădiri, proprietate a statului, care sunt focare de infecție și nenorociri. Acolo și-au făcut cuip toți hoții din autobuze, tramvaie, acolo sunt cei cu contrabanda de țigări… Am fost duminică în aceste case, sunt în colegiul meu, am reușit să duc poliția națională… Am zis să facem puțină ordine, a mai spus Răducanu.

Candidatul UNPR consideră că ”prima mișcare a primarului trebuia să fie de curățenie.


Rezultatele sunt cele ale celor care au stricat și toată munca, imaginea lui Ciuhandu. Că nu a făcut doar rău în 16 ani. I-a ținut pe toți directorii direcțiilor, piețelor, toți ăștia sunt, și secretarul consiliului”.

Popoviciu, rămas la nivelul basmelor

Ion Răducanu l-a ironizat pe Alin Popoviciu, care l-a comparat pe Nicolae Robu cu un Făt Frumos pentru Timișoara – frumoasa adormită. ”Declarația este elocventă pentru un tip rămas la nivelul basmelor. Și-a amintit că i l-a spus bunica. Dacă el crede că Timișoara e frumoasa adormită și că a venit un prinț să o salveze. Timișoara, zic eu, e o bătrână amărâtă și bolnavă, bolnavă, și eu cred că trebuie să vină doctorul să o vindece. Nu Bârsășteanu, nu are nicio intenție de a câștiga, el stă bine unde stă. E din sectorul acesta celebru, de care se vorbește tot timpul. Unde vedem cum ne omoară toți”, a precizat deputatul UNPR.

Sectoare ca în București la Timișoara

Fostul pesedist susține că toată lumea s-a inspirat din campania sa trecută, dar fără rezultate.În 2008 am elaborat acest plan. Nu fac pe nebunul, dar de aici s-au inspirat toți. Am vorbit cu specialiștii din Timișoara, am vorbit de inele, de radiale. Din programul ăsta nu s-a realizat nici 20%, din el au luat și Robu și Ciuhandu, toți au copiat. Nu sunt obiectivele lui Răducanu, sunt ale Timișoarei, am scris principalele. De unde o luăm, de la coadă? …Circulația e mai rea ca acum patru ani. Zice (n.r. Robu) că le începem acum (n.r. subpasajele). Am mai stat trei ani cu orașul răscolit. Am scris și eu aici, pietonizarea centrului, dar după realizarea a trei parcări supraterane… Trebuia să elimini calea ferată dintre Gara de Nord și de Est. Pentru a te duce la autostradă… Cu 300 de milioane de euro pe an puteai. Nu se poate rezolva asta până nu mutați penitenciarul. Până nu rezolvi aceste probleme nu rezolvi problema centrului. Inelul 1 nu poate fi închis pentru că în Piața Operei există un canal extrem de mare, care nu poate fi străpuns”, a explicat Ion Răducanu.

”Am vorbit cu specialiști, în toate sectoarele ce țin de dezvoltarea unui oraș. Concluzia: acest oraș trebuie să fie o metropolă. Nu poate deveni dacă nu ia comunele suburbane. Noi nu putem să ne batem joc de acest oraș. Trebuie să organizăm orașul precum Bucureștiul, sectorizat, aceasta era concepția mea. Să dezvoltăm egal cartierele. Cartierul Cetate e foarte dezvoltat. Văd că am dat și noi în boala bordurile, iar se schimbă. Nu s-a făcut nimic în Fabric, în Iosefin… Ciuhandu a fost insiprat cu aceste consilii de cartier, sfidate în ultimii patru ani. Pe lista mea de consilieri sunt doi șefi de cartier. Olaru din Plopi și Savulov din Traian. City manager-ul are atribuțiuni limitate, ca un fel de consilier. Trebuie să-i dăm putere, și să aibă încă 4-5 adjuncți, pe fiecare cartier, să spună fiecare ce se întâmplă… Dezvoltarea orașului nu poate fi o inițiativă a unui economist sau a unui profesor universitar, trebuie să fie rezultator unor consultări cu oameni care înțeleg ce înseamnă dezvoltarea”, a conchis candidatul UNPR.

Legat de rezultatul alegerilor Ion Răducanu a concluzionat: ”Răspunsul meu e că de data aceasta, nu că am căzut noi în zodia norocului, noi vom da ora exactă… Fiți convins că nu se va face majoritate fără noi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.